גרעיני חמניות ודלעת

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

23/10/2016 | 15:24 | מאת: נירה

שלןם, אני טוחנת 2-3 כפות של גרעיני דלעת+2-3 כפות של גרעיני חמניה ומוסיפה אותם בתוך המזון שאני אוכלת במשך היום, רציתי לדעת מה התועלת שאני מפיקה ,מבחינת ערך התזונתי?והאם הכמויות האלה מספיקות כדי להפיק את הנידרש או שצריך להגדיל את הכמויות? תודה לתשובה נירה

02/11/2016 | 19:19 | מאת: אביטל זלצר

נירה שלום, מצויין את עושה. גרעינים מכילים כמויות גדולות של מינרליים ושומנים טובים וחיוניים כמו אבץ, מגנזיום ועוד ועוד. כמובן שלא ניתן לספק את הכמות המומלצת ביום כי לדוגמא אם אתייחס לכמויות האבץ הגבוהות בגרעיני הדלעת, תכולת האבץ ב100 גרם גרעיני דלעת לא קלויים היא 7.48 מיליגרם. הכמות היומית המומלצת היא 12-15 מיליגרם, מכאן שגרעיני הדלעת עשויים לספק יותר מ50% מכמות האבץ היומית המומלצת ביום. תוספת גרעינים לתזונה היא מומלצת ביותר. בברכה אביטל

מנהל פורום תזונה טבעית