חסרים לאחר בדיקת דם

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

08/06/2016 | 11:59 | מאת: איתי

שלום רב אני צמחוני כבר כארבע שנים ללא בשר ודגים, ממעט לאכול ביצים ויש לי חסרים שהם: FOLID ACID -5 אשר הטווח הוא בין 5.4 ל 25 HEMOGLOBIN- 12.7 אשר הטווח הוא בין 13.5-18 HAMATOCRIT -38.5 אשר הטווח הוא בין 41 ל 53 ברצוני לדעת אילו מאכלים אני צריך לאכול בכדי לעלות את המדדים הללו כי נראה שאני בדרך לאנמיה לוקח לעיתים B12, וברזל בטיפות אשמח לתשובה איתי

16/06/2016 | 12:03 | מאת: טובה בר-שאן

איתי שלום אכן אתה בחסרים חסר לך חומצה פולית ואתה באנמיה. הבדיקות מאוד חלקיות ולא מראות את מצב הברזל שלך יתכן והאנמיה נובעת מחסר של חומצה פולית. חשוב מאוד שכרגע תיקח על בסיס יומי B12 + חומצה פולית למציצה. בנוסף לכך חשוב שתאכל הרבה עלים ירוקים וקטניות ומזונות מלאים . המלצתי שתלך לתזונאי שישב איתך על התזונה ולא תסתפק רק בהמלצות הפורום. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

מנהל פורום תזונה טבעית