בירור בנוגע לקינמון וג'ינג'ר

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

07/05/2016 | 13:13 | מאת: יהודית

בעלי סובל מלחץ דם גבוה. מטופל בכדור יומי אחד של לוסרטן 25 מ"ג והוא "מאוזן". שיטוט באינטרנט אצל נטורופטים ויועצי תזונה מעלה מחלוקת בנוגע להשפעות של מעט קינמון וג'ינג'ר על מי שסובל מלחץ דם גבוה. שאלתי: האם שוררת מחלוקת בעניין זה ומה מורים מחקרים מהימנים ועדניים, ככל שהם קיימים, בנוגע לכך? חן חן.

13/05/2016 | 08:47 | מאת: אביטל זלצר

יהודית שלום רב ג'ינג'ר וקינמון הם שני נוטריינטים הנחקרים רבות. ממחקר שנערך לאחרונה, מצאו כי שימוש מתון במעט קינמון אכן מסייע להורדת לחץ דם. לגבי ג'ינג'ר- יש להיזהר מאחר וצריכה מוגברת שלו יכולה להחריף את הסימפטום.לא הייתי משתמשת בו בבעיית ל"ד. ההמלצה להשתמש בחצי כפית קינמון ליום במשך 3 חודשים ולבדוק האם חל שיפור. כשנוטלים תרופות, קשה מאוד לנטר האם השיפור אכן מגיע כתוצאה מצריכת הקינמון. בכל מקרה, אין להשתמש בשמנים האתריים שלהם, אך ורק במוצר הגולמי. בברכת עצמאות שמח אביטל

מנהל פורום תזונה טבעית