מרק בריא מאד אבל שמן מדי... מה לעשות?

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

06/02/2016 | 02:30 | מאת: איילת

היי, הכנתי מרק כתומים עם עדשים בתוספת קרם קוקוס. המרק מאד מאד בריא ואפילו מאה אחוז אורגני א ב ל רק בסיום הבישול ראיתי שקרם הקוקוס מכיל כמות קלוריות גבוה מאד. בכל 100 מל יש 180 קלוריות ואני שמתי 450 מל , כלומר 81,000 קלוריות וזה בלי כוס העדשים שהוספתי למרק, מעט שמן זית שאיתו טיגנתי והירקות הכתומים. ממש מבאס לזרוק אבל לא יכולה לאפשר לעצמי לצרוך כמות כזו של קלוריות. יש אפשרות להנות מהמרק מבלי להשמין? אם לדוגמא אשתמש איתו רק כרוטב על אורז למשל ואוכל את העדשים והירקות כרגיל זה יהיה בסדר? אם כן- עד כמה כפות רוטב לשים? תודה מראש!

06/02/2016 | 06:38 | מאת: טובה בר-שאן

איילת שלום 1. במרק כזה אין צורך לשים כל כך הרבה שמנים .אבל מצד שני שם שמנים חשובים ותרפוייטים. 2. תאכלי ותהני מהמרק. שמן קוקוס מגביר חילוף חומרים ועוזר להרזייה. תאכלי כמויות מדודות . מרק כזה זאת ארוחה בפני עצמה. בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

06/02/2016 | 11:49 | מאת: איילת

תוכלי לתת לי הערכה כמה זו כמות מדודה?

מנהל פורום תזונה טבעית