תפוזים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

15/01/2016 | 00:07 | מאת: מיטל

שלום רב, האם אכילת תפוז אחד שלם ביום(לא סחוט)יכול לספק את הכמות הנידרשת של ויטמין C ליום? תודה מראש למענה מיטל

24/01/2016 | 08:39 | מאת: אביטל זלצר

מיטל שלום. כמות ויטמין C בתפוז - למנה של 100 גרם: כ-60 מ"ג ויטמין או כ-83 מ"ג לכל פרי על קליפתו בעוד שצריכה יומית צריכה לעמוד על 75-80 מ"ג ביום ואל לנו לשכוח שחלק מהויטמין מתחמצן כשבא במגע עם האויר. מזונות נוספים עתירי ויטמין C הינם: כרובית, ברוקולי, תות שדה,כרוב ניצנים, פלפלים (בעיקר הצהובים), קיווי, פאפיה ופירות הדר בכלל. כדאי לגוון ולשלב מזונות אלו על בסיס יומי בתפריט ולא להסתפק בתפוז אחד. בברכה ולבריאות אביטל

מנהל פורום תזונה טבעית