האשימוטו

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

09/01/2016 | 14:21 | מאת: רוני

שלום אני חולה בתתפעילות בלוטת התריס המצב היה בהתחלה יו-יו נכנסת לנורמה ויוצאת לתת פעילות (במספר5) וחוזרת לנורמה לבד בקיץ המצב החמיר, הבדירות הראו שהבלוטה על 6.5 במהלך טיפול אצל הנטורופתית נוסה פיתרון אצות+ל-טירוזין, ותוך 4 חודשים הבלוטה קפצה ל-TSH 25, כתוצאה מכך הופסק הטיפול באצות+ל-טירוזין הותחל אלטרוקסין ומעקב אצל אנדוקרינולוג, ה-TSH חזר ל8, ובדרך לאיזון. רציתי להיעזר לדעת אילו מזונות יסייעו לבלוטה ואילו להימנע אני יודעת שאסור משפחת המצליבים-כרוב,כרובית,ברוקולי,תותים,אגס,אפרסק יש עוד ירקות או פירות אסורים, או לא מומלצים? מה בנוגע לדגנים מלאים: בורגול, חיטה מלאה, גריסים, קינואה, כוסמת קיטניות:חומוס, שעועית על כל רזיה, אפונה, עדשים, מש. למוצרי חלב עברתי רק לעיזים פעם עד פעמיים ביום

14/01/2016 | 16:21 | מאת: טובה בר-שאן

רוני שלום את צריכה לעקוב כי הבלוטה שלך בחסר של פי 1.5 . באיזה שלב יש מקום לשקול לקבל את ההורמון .כיוון שחסר משפיע על כל חילוף החומרים והמוח ולעיתים הנזק הוא רציני . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

מנהל פורום תזונה טבעית