נסח

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

30/12/2015 | 07:37 | מאת: 1

שלום, קניתי שמן פשתן של חברת D&B, כתוב מכיל שמן פשתן,ויטמין E. הבקבוק היה סגור אך לא היה במקרר,קניתי אותו בסופר. אני משתמשת בו מזה כמה ימים בבליעה לפחות 2 כפות ביום, כיוון שיש לי עור יבש והבנתי שזה יעזור. הבעיה שרק עכשיו קראתי שהוא מתחמצן מהר, ואני ערבבתי אותו בתפוחי אדמה חמים..בנוסף אין לי מושג אם אולי בסופר הבקבוק היה בשמש,או בחום..השאלה שלי, האם יכול להגרם לי נזק לעור?

30/12/2015 | 09:17 | מאת: אביטל זלצר

1 שלום שמן פשתן אכן מתחמצן מהר (תוך 3 שבועות מהפתיחה) ולכן מומלץ לרכוש בכלי כהה ואטום ולשמור במקרר בחושך. כל עוד הבקבוק סגור, לא חל תהליך התחמצנות מאחר והשמן לא בא במגע עם חמצן. ברגע שפותחים, יש לשמור בחושך ובקירור. להזיק זה לא יכול, מקסימום לא תהייה תועלת מיירבית. בברכה אביטל

מנהל פורום תזונה טבעית