ויטמין B12

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

12/11/2015 | 14:31 | מאת: דפנה מור

הי אני טבעונית בערך שנה וחצי. לפני כשנה עשיתי בדיקות דם, שהראו שמצבי הכללי מושלם מאי פעם. בכל זאת, אני מרגישה ירידה בכוחות ואני לא מבינה למה, כי הברזל, וכל יתר המינרליים כולל סידן היו מושלמים ממש. דוקא לפני הטבעונות הייתי על סף אנמיה, כך שמעולם לא הייתי חזקה במיוחד. ולמרות השיפור כפי שמראה בדיקת דם, אני בלי כוחות. הטבעונות הוא השינוי היחיד שעשיתי באורחות חיי. יתר התפקודים רגילים נשארו אותו דבר. יש לכם רעיון? כרגע אני צורכת B12 רק מחמוצים שאני מכינה בבית. (גם הערך של זה היה מושלם +). השאלה שלי היא אם אני למשל אוכלת מלפפון חמוץ ביתי, כמה יחידות צריך ליום לקבלה מספקת של B12? האם גם לימון כבוש ביתי מייצר ויטמין B12?

17/11/2015 | 17:20 | מאת: רוני

ויטמין b12 יש רק במוצרים מן החי. כטבעוני, אני נוטל תוסף B12 והכל בסדר. מעניין מי סיפר לך שחמוצים הם מקור לוויטמין זה.

19/11/2015 | 04:47 | מאת: טובה בר-שאן

דפנה שלום החיידקים שמתסיסים את הלימון או את המלפפון הם אילה שמייצרים B12 . אין לי מושג כמה הם מייצרים. אבל הדרך הפשוטה לדעת עם יש לך מספיק מהוויטמין, זה פשוט לעשות בדיקה. בנוסף ירידה בכוחות יכולות לנבוע מחסר של חומצות שומן חיוניות נוחלבונים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/11/2015 | 11:14 | מאת: רוני

מתוך ויקיפדיה: "ויטמין B12 נמצא במאכלים שמקורם מן החי: בשר (בעיקר בכבד בקר), מוצרי חלב, ביצי תרנגולת, דגים, פירות ים, רכיכות, צדפות וסרטנים."

מנהל פורום תזונה טבעית