קמחים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

15/10/2015 | 10:38 | מאת: מאי

שלום אחרי ששנה אכלתי 95% ללא גלוטן (חוץ משיבולת שועל שאותה אכלתי חופשי) הרצון שלי לעבור לתזונה שהפחמימות בה הם: כוסמין, שיפון, שיבולת, (ללא חיטה מלאה ולבנה בכלל )וזה אומר שאני מעלה בחזרה את הגלוטן ובגלל זה יש לי חשש מהשמנה או נפיחות. מצד שני שהתנזרתי מגלוטן רזיתי אבל אכלתי אורז לבן, תפא, גלידות ושוקולדים העיקר שלא יהיו בצקים. זה בהחלט עבד אבל האם מה שרשמתי בהתחלה יותר בריא ועדיין ישמר המשקל למרות הגלוטן? כלומר מעבר לקמחים מלאים בריאים במקום קמחים ללא גלוטן בהם השתמשתי עד היום (תירס, כוסמת, סורגום, קוקוס) אין לי רגישות לגלוטן המטרה היתה רק הרזיה. תודה

18/10/2015 | 04:15 | מאת: טובה בר-שאן

מאי שלום אז מה השאלה ? אם אין לך רגישות לגלוטן את יכולה לעבור ללחם שיפון וכוסמין מלא שאחוז הגלוטן שלו נמוך יותר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

מנהל פורום תזונה טבעית