דוחן

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

05/08/2015 | 12:23 | מאת: חיה

הי אני נוהגת לאכול דוחן כמנה בצהריים. אני מבשלת כוס דוחן עם מים ויוצא לי כמאין דיסה שאני אוהבת את המרקם. לא מוסיפה כלום מעבר למים. שאלתי היא- בהשוואה לדגנים אחרים שמתי לב שכשאני בולעת את הדיסה הזאת אז יש לי מאין צריבה בגרון האם הדוחן מכיל משהו שגורם לצריבה? האם עלי להשרות את הדוחן טרם הבישול ולסנן את המים? תודה

05/08/2015 | 17:48 | מאת: אביטל זלצר

חיה שלום דוחן לא אמור לגרום לצריבה. אין צורך להשרות למרות שתמיד מומלץ . אולי תנסי לבשל ויתר זמן לריכוך מלא כדי שיעבור חלק יותר בבית הבליעה. בברכה אביטל

11/08/2015 | 13:03 | מאת: אילה

שלום, נהגתי לאכול דוחן, אהבתי והפסקתי, כי זה גרם לי צריבה בגרון, ותופעה נוספת שבמקום לשבוע הייתי רעבה. אשמח לדעת יותר על דוחן, למי זה לא מתאים. בתודה אילה

מנהל פורום תזונה טבעית