תירס

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

20/07/2015 | 22:31 | מאת: מור

שלום, האם נכונה הטענה שתירס (לא משומר אלא טרי וטבעי) נחשב לזמון לא כל כך בריא משם שהוא מכיל עמילן? אני מאוד אוהבת תירס טרי אבל נמנעת ממנו בגל שמכיל עמילן. לכן גם לא אוכלת תפוח אדמה/בטטה/אורז. באשר לתירס- האם הוא מזון בריא? אם כן אז מה בריא בו? מה יתרונותיו התזונתיים? ומה בנוגע לעמילן? אני סתם חוששת לצרוך אותו? האם יש לעמילן בעצמו יתרונות תזונתיים? תודה

26/07/2015 | 07:56 | מאת: טובה בר-שאן

מור שלום עמילן שקיים בבטטה תירס אורז חיטה והרבה מאוד זרעים הוא חומר תשמורת שמתפרק לסוכר. התירס הוא מזון שפשוט קשה מאוד לעיכול והרבה חומצות אמינו שלו לא זמינות לגוף. זה לא קשור לעמילן. בבטטה ובבננה יש עמילן והן מאוד בריאות. את יכולה לאכל קלח תירס טרי אם את אוהבת. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

מנהל פורום תזונה טבעית