משקה אלוורה וקומדין

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

21/05/2015 | 08:22 | מאת: נורלו

האם מותר לשתות משקה אלוורה (טבעי ו100%ג'ל, ללא שאר חלקי העלה)כשנוטלים קומדין. ומה ההסבר לכך? תודה נורלו

23/05/2015 | 06:21 | מאת: טובה בר-שאן

נורלו שלום באלוורה יש ויטמין K שהוא נוגד את פעילות הקומדין. כמות הויטמין בגל עצמו היא נמוכה אבל בכל זאת צריך להתייעץ עם הרופא ולבדוק את השפעת השדתיה על בדיקת קרישיות הדם .בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/05/2015 | 16:16 | מאת: נורלו

תודה למגיבים, למיטב ידיעתי באלוורה אין ויט K, בוודאי לא בכמות שמצדיקה ויתור על יתרונות הג'ל עצמו. בעיקר אם משקה הג'ל מיוצר בחברה אמינה והוא טבעי ונקי מקליפה ושאריות הנוזל הצהוב והמר שבין הקליפה לג'ל. במגזין לרוקחים Farmaline n מופיע ג'ל האלוורה בקטגוריה של "צמחי מרפא שיש בהם אפשרות עליה בסיכון לדימום". כלומר: א.השפעת האלוורה אינה כהשפעת ויט. K שמקטין את יעילות הקומדין ב'דילול הדם'. ב.למיטב ידיעתי החומר המצוי במשקה אלוורה ושמכיל גורם סיכון לדימום בקרב נוטלי קומדין, אינו בג'ל עצמו, אלא במשקאות אלוורה המיוצרים מכל חלקי העלה כולל הקליפה והנוזל שבינה לבין הג'ל הטהור. אני מבקשת לדעת אם אכן זה כך. בתודה, נורלו

מנהל פורום תזונה טבעית