ספיגת סידן ו ויטמין C

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

10/05/2015 | 17:48 | מאת: יגאל

אבקש לדעת האם נפגעת ספיגת הסידן כאשר אוכלים פלפל אדום עם גבינה לבנה ? או להיפך, אולי נפגעהת ספיגת הויטמין C שבפלפל מהשותפות עם הסידן ? אודה על תגובה משמעותית. יגאל

14/05/2015 | 23:50 | מאת: אביטל זלצר

יגאל שלום ויטמין C מסייע לספיגת הסידן- מזונות העשירים בויטמין C הם:עגבניה, פלפל, קולרבי, כרוב, גויאבה, פרי הדר, מלון, תות שדה, קיווי. מזונות כמו כן מזונות העשירים בויטמין D, מסייעים אף הם לספיגה יעילה של הסידן ולקליטתו בעצמות: לדוגמא, דגים שמנים, שמן דגים, חלב מועשר, חלב סויה מועשר, חלמון ביצה. פלפל וגבינה הם שילוב מצויין בברכה אביטל

מנהל פורום תזונה טבעית