עודף ברזל בגוף

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

23/04/2015 | 18:12 | מאת: אלכס

שלום, אני בן 27 ועשיתי בדיקת דם ונמצא שיש לי עודף ברזל בגוף (המקסימום זה 250 ולי יש 265). אני מתאמן בחדר כושר, צורך אבקות חלבון ואוכל המון(5-7 פעם ביום): ביצים,בשר,דגים,הרבה מאוד מוצרי חלב, נמנע מאלכוהול ומאוכל לא בריא (מקדונלדס,פיצות,ממתקים, ובכללי לא אוכל בחוץ) האם יש דרך להוריד בעודף הברזל ולהחזיר אותו למצב תקין? והאם זה נובע מאכילה מוגזמת? אני אוכל גם כשאני לא רעב כי אני מתאמן וזה חשוב :) תודה.

25/04/2015 | 22:03 | מאת: אביטל זלצר

אלכס שלום את הברזל מודדים בדם בכמה ייחוסים. יש ברזל iron המודד את הכמות שנמצאת כרגע בדם ומושפעת בעיקר מהפירוק שלו מהמזון ויש עוד שני מאגרים הנקראים פריטין וטרנספרין. רק במידה וגם הם גבוהים - מומלץ להתייחס לעודף הברזל ומה גם שנמדד עודף קטן בדם (רק 15 יותר). במידה וכמות המאגרים תקינה, אזי ערך הברזל שלך תקין אף הוא. בברכה ולבריאות אביטל

מנהל פורום תזונה טבעית