מה לאכול עם הליקובקטר

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

20/04/2015 | 06:39 | מאת: מישהי

שלום, מצאו אצלי לפני כ-4 חודשים הליקובקטר בצורה חזקה ודלקת קלה בתריסריון בגסטרוסקופיה. הפסקתי טיפולים אנטיביוטיים בגלל תופעות לוואי. מאז ניסיתי לקבל מידע באינטרנט על מזון שיכול להקל או אף לטפל בבעיה ונתקלתי פעמים רבות במידע סותר מאנשים שאמורים להיות מומחי תזונה. הייתי אצל דיאטנית של קופת החולים שלי ואח"כ אצל נטורופת של קופת החולים שגם הוא חלק על מספר מזונות שהדיאטנית המליצה. וגם לגביו אני כבר לא יודעת כי הוא למשל אמר שבננות זה חומצי ולא לאכול אז זה בעוד שבאינטרנט ראיתי אתרים שכותבים שזה מזון בסיסי שמומלץ. בנוסף הוא ממליץ על פרוביוטיקה ביו פימייל, אבל באינטרנט ראיתי שזה ניתן בעיקר לבעיות של דלקות בנרתיק - שזו לא הבעיה שלי. הדיאטנית לפניו המליצה על פרוביוטיקה אחרת - אסידופילוס 40+ מתקדמת. מישהו יכול לעשות לי סדר בבלגאן הזה? איך אפשר לדעת מה צריך או לא צריך לאכול כשכל מומחה תזונה אחר אומר משהו אחר? בנוסף, אפשר לקבל המלצה איזו פרוביוטיקה מבין השתיים מתאימה לטיפול בהליקובקטר והאם אין סיכון בכלל בלקחת פרוביוטיקה ולהכניס לגוף מיליוני חיידקים (גם אם "טובים") כל יום במשך חודשים? תודה מראש, מישהי

23/04/2015 | 04:13 | מאת: טובה בר-שאן

משהי שלום 1. בננות יוצרות בסיסיות בגוף 2. פרוביוטיקה זה חשוב ביותר כי החיידקים הטובים דוחקים את ההליקובטר פילור. 3. במחלה זו יש להמנע מסוכרים ולחזר את מערכת החיסון . בברכה ובהצלחה חג עצמאות שמח טובה בר- שאן

מנהל פורום תזונה טבעית