האם צריכת סויה פוגעת בפוריות הגבר?

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

19/04/2015 | 02:10 | מאת: אורי

שלום, אני קצת חרד עקב ריבוי הכתבות באינטרנט שטוענות שצריכת סויה פוגעת בפוריות הגבר. כבר תקופה די ארוכה, עקב רגישות למוצרי חלב, אני צורך חל ב סויה מידי יום בין חצי כוס לכוס ולפעמים גם אוכל מדעני סויה. יש הוכחה לכך שהסויה אכן פוגעת בפוריות הגבר? כי ראיתי גם כתבות סותרות. אם אני אפסיק לצרוך סויה זה ישנה משהו או שהנזק כבר בלתי הפיך? ואיך זה שאוכלוסית הסינים היא הגדולה בעולם למרות שהם צרכני סויה כה גדולים?

23/04/2015 | 04:16 | מאת: טובה בר-שאן

אורי שלום כבר ענית את התשובה .הסינים והיפנים צורכים על בסיס יומי סויה ואין להם שום בעיה . מחקרים רבים מראים בדיוק הפוך שאפילו סויה מגינה למשל מפני סרטן פרוסטטה . בברכה ובהצלחה חג עצמאות שמח טובה בר- שאן

מנהל פורום תזונה טבעית