תותי גוג' ברי כתוסף מזון ובהתיחס להשפעתו על דילול

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

15/04/2015 | 13:19 | מאת: אמיל כנעהי

שלום רב.נתקלתי לאחרונה ב תותי הגוג' ברי.קראתי המידע עליו המאוד מפתה בשל תכונותיו הבריאותיות המיוחסות והמוגדר בשל כך כמזון על.זהו פרי,סוג של תות יבש המגיע מהמזרח.בין יתר תכונותיו המדהימות המיוחסות-הוא גורם גם לדילול דם.כיוון שאני נוטל מיקרופירין 75 זה 6 שנים לא מסיבה רפואית אלא ע"פ עצתה של רופאת המשפחה כמעין תרופה מניעתית שיש לקחת מגיל 50+. בדיקות הדם תקינות ב"ה.השאלה:האם נכון לצרוך הגוג' ברי שיש בו כ"כ הרבה תועלת,כולל דילול דם-במקום המיקרופירין? הבעיה שניתקלתי בה שהופאים של הרפואה הקונבנציונלית אינם מתיחסים לתוספי מזון מסוג זה בשל קונצפציות מעולמם הרפואי ושוללים אותם בשל כך.תודה רבה.

17/04/2015 | 03:53 | מאת: טובה בר-שאן

אמיל שלום ישנם הרבה מאוד מזונות שיש להם אפקט מצוין של דילול דם אך אינני יכולה להתערב בהחלטה רפואית והמלצה של רופא לפציינט זה או אחר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/04/2015 | 11:15 | מאת: אמיל כנעהי

שלום רב טובה. תודה על תשובתך אך כנראה שלא הסברתי היטב כוונתי בשאלה ולכן אני מבקש לחדד-רוצה לאמר ,כיוון שיש במזון זה גם אפקט של דילול דם בנוסף להרבה מרכיבי ותכונות מזון אחרים החיוניים לבריאות שחבל לוותר עליהם, ובהיות שבמקרה שלי האספירין נלקח במינון נמוך של 75 ורק כהמלצה למי שעבר גיל 50-60, (יש רופאים שאינם ממליצים)וכן בהיות ששאלות כאלה לרופא קונבנציונלי הנוגעות לתזונה טבעית נשארות ללא מענה בשל חוסר ידע כנראה-האם ניתן לגבש דיעה שאומרת כאן שניתן לקחת הגוז' ולוותר על האספפירין 75,או לחילופין שניתן לקחת גם וגם.במקרה ולא יסגר העניין מבחינתי ,האם רופאים טבעוניים אמורים לספק תשובה בעניין. תודה רבה על התיחסותך החוזרת. אמיל

מנהל פורום תזונה טבעית