תרכיז תפוחים של B&D

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

08/03/2015 | 15:42 | מאת: alona

אני שותה תרכיז תפוחים של החברה הזו ורשום שהתרכיז מפוסטר. הבנתי מהאינטרנט שמיצי ירקות ופירות מפסטרים פסטור עדין.אני לא יודעת מזה אומר. תרכיז התפוחים הזה בלי סוכר בכלל. על כל פנים רציתי לשאול על בריאות פסטור מה אתן יכולות לספר לי על זה מלמבד העובדה שמחממים לטמפטורה גבוהה ומקררים מהר כדי להרוג חיידקים עובש וכו.. רציתי לדעת האם זה בריא.. האם נשארים לתרכיז ערכים תזונתיים? האם מומלץ לצרוך אותו בתור מיץ טבעי מתוק במקום מוגזים. האם הוא בריא בכלל?

09/03/2015 | 06:28 | מאת: טובה בר-שאן

אלונה שלום הפסטור הקלאסי הוא חימום לטמפרטורה של 63-68 מעלות צלזיוס למשך 30 דקות. פסטור תעשייתי בימינו הוא תהליך של חימום לטמפרטורה של 73 מעלות צלזיוס ל16 שניות וקירור מיידי ל 2 מעלות צלזיוס. תהליך זה הורס את כל החיידקים הפתוגניים ואת כל הפטריות (שמרים ועובשים שונים). החימום המהיר בטמפרטורה מבוקרת והקירור המהיר גורמים לכך, שנשמרים רוב הערכים התזונתיים של המזון המפוסטר. החיסרון בתהליך הוא שהוא אינו פוגע בנבגי החיידקים. מיץ טבעי עדיף מאשר מוגז בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/03/2015 | 22:12 | מאת: alona

אז מיץ תפוחים שאני סוחטת עדיף על תרכיז התפוחים הזה שפוסטר? קוראים לחברה בי אנד די (באנגלית). ומזה בעצם אומר שהוא לא הורג את נבגי החיידקים. אני קראתי שזה תא רבייה וכאשר יש לו סביבה להתפתח בה הוא מתפתח.. מזה אומר לגביי .. שאם אשתה את זה הגוף שלי יהפוך לסביבה בשלה בשבילם להתפתח? מה הנזק?

מנהל פורום תזונה טבעית