איזון הורמונלי

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

31/01/2015 | 08:03 | מאת: רויטל

שלום רב, מזה 3 חודשים שיוצאים לי חצקונים ענקיים בפנים, אני בת 28 ולא היו לי חצקונים מאז כיתה יא! הפסקתי גלולות כבר לפני שנה, ואני טבעונית מזה שנה, מנסה לאכול בריא, מתעמלת, אקטיבית ובסך הכל בריאה. אני חושבת שהסיבה היא הורמונלית כי אני שמה לב שהם יוצאים פעמיים בחודש, ואני מניחה שזה בזמן ביוץ ולפני מחזור. המחזור שלי גם לא סדיר אז קשה לי לדעת בדיוק, ישנם חודשים שהוא מגיע כל 31-34 ימים ויש כל 44. הפנים שלי נראות זוועה, מלאות בפצעים ואני לא יודעת מה לעשות. האם עליי לעשות בדיקות מסויימות? להפסיק לאכול מוצרים מסויימים? לקחת צמחי מרפא? אשמח לכל עזרה :(

05/02/2015 | 23:01 | מאת: אביטל זלצר

רויטל שלום קשה מאוד לדייק תשובה על סמך התיאור שלך.פצעים יכולים להופיע מהרבה סיבות. בגדול, יש לגשת לרופא עור ולנסות לבדוק לפי סוג הפצעים ומיקומם את פשר הסיבה. יש להמנע ממזונות שמנים (כמו גבינה צהובה,מוצרי חלב עתירי שומן, מזונות מעובדים, חומרים משמרים, צבעי מאכל, מזון מטוגן ושומנים מהחי), יש לשתות לפחות -3 ליטרים של מים נקיים מסוננים בכל יום ולהרבות באכילת ירקות ופירות. בברכה ובהצלחה אביטל

מנהל פורום תזונה טבעית