עגבניות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

01/01/2015 | 14:44 | מאת: אנונימית

אני מאוד אוהבת עגבניות ומסוגלת לאכול כמות נכבדה לארוחת ערב. או שאני מכינה סלט גדול רק של עגבניות (כ 10 אם לאיותר עגבניות) או שאנימכינה מרק עיגבניות. יכול להיותש עגבניות גורמות לנפיחות בבטן? אני מצפה שביום למחרת תהיה לי קיבה רכה וקלה אך לפעמים יוצא שאחרי שאני אוכלת הרבה עגבניות הקיבה לא מתרוקנת לחלוטין ואנינותרת עם בטן מעט נפוחה. האם יש קשר בין זה לעגבניות או שסתם צירוף מקרים? תודה

03/01/2015 | 19:07 | מאת: אביטל זלצר

אנונימית שלום. יכול להיות קשר בין אכילת עגבניות לנפיחות בטנית. העגבניה שייכת למשפחת הירקות הסולניים ולכן יש לאכול אותה בשלה לחלוטין (ללא החלקים הירוקים) ובמינון של מקסימום 2-3 ליום. כמו כן, העגבניה נחשבת למזון חומצי- עוד סיבה לאכול בצורה מתונה יותר. בברכה ובהצלחה אביטל

מנהל פורום תזונה טבעית