חיטה מלאה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

15/12/2014 | 16:38 | מאת: מיה

שלום לפני חצי שנה בערך הורדתי מהתפריט מוצרי חיטה (גם מלאה) ואכן ירדתי בהיקפים ומעט במשקל (בשילוב ריצה). בגלל המחסור בחיטה אכלתי בעיקר אורז, תפ"א והיה לי הרבה יותר חשק למתוק מהתקופה בה אכלתי חיטה מלאה!. אמנם שילבתי לחם שיפון, שיבולת שועל, אורז מלא ולעיתים מאפי כוסמין אבל בגלל ההגבלות הרבות אכלתי יותר ג'אנק למרות ההרזיה. עכשיו אני רוצה לחזור למוצרי חיטה מלאה, בעיקר לחם של ד"ר מארק שעשוי מחמש אחוז חיטה מלאה והשאר שיפון ומידי פעם לא להגביל את עצמי ולאכול מאפי חיטה מלאה בעיקר בחוץ אם אני לא מאורגנת... הפחד הוא לעלות במשקל. האם החיטה היא כל כך מזיקה והאחראית על עליה במשקל?? תודה

22/12/2014 | 09:27 | מאת: טובה בר-שאן

מיה שלום הבעיה בחיטה היא הגלוטן שבה שהרבה אנשים רגישים אליה מאוד אם את אוכלת מאוזן ירקות קטניות דגנים ופירות אין סיבה שתעלי במשקל את יכולה לחזור לחיטה מלאה במינון נמוך בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

מנהל פורום תזונה טבעית