עליה במשקל

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

20/12/2014 | 12:32 | מאת: חני

שלום רב אני בת 30, גובה 168 שוקלת 48. משתדלת להתאמן כמה שיותר כדי לשמור על כושר ובריאות וגם כי זה עושה לי טוב מבחינה רגשית. לפני כמה חודשים ירדתי במשקל בעכבות דיאטה לא מאוזנת ובשל מצוקה רגשית והגעתי למשקל של 44. כולם אמרו לי לעלות במשקל כי יהיה לי יפה יותר וגם בשביל הבריאות. יש לציין שאני טבעונית ואוכלת כיום מזון מאוד בריא וכלל לא גאנק. לפני כ 3 חודשים לקחתי את עצמי בידיים והרשתי לעצמי לאכול יותר- כך שבשילוב עם האימונים בחדר כושר עליתי במשקל והיום אני שוקלת 48 . לשמחתי באמת שאני נראית יותר טוב, מראה רזה אך בריא ולא רזה חיוור/חלש. אלא שיש לי חשש מסויים ולכן אני מתיעצת כאן. החשש שלי הוא שאני אמשיך להשמין ולהשמין בלי לדעת מתי העליה תיפסק . כל עוד אני נשארת במשקל כמו שאני אז אין לי בעיה אבל אם עליתי במשקל עד כה כי אכלתי מעט יותר (ורק אוכל בריא) אז אם אמשיך במגמה הזאת האם אני אמשיך להעלות במשקל? - האם המשקל שלי עלה כי הייתי בתת משקל ולכן הגוף עלה כדי להגיע לבלנס ולאזן את עצמו ולכן אין לי ממה לחשוש שאעלה עוד אם אמשיך לאכול את מה שאני אוכלת או שאם אמשיך באותה תזונה אעלה עוד. יש לציין שלדעתי אני לא עולה על 1800 קל ביום- זה המקסימום. מקווה שהשאלה שלי ברורה תודה מראש

26/12/2014 | 08:29 | מאת: אביטל זלצר

חני שלום, כל עוד את מתעמלת (הוצאה קלורית) את יכולה להמשיך לאכול. לגבי עליה נוספת במשקל- יש לבחון את התפריט שלך ולאזן אותו אצל תזונאית טבעית או נטורופתית- מפגש אחד יסדר לך אחת ולתמיד את נושא הקלוריות והתזונה. השמרי מכל משמר לא לרדת שוב לתת משקל- זה גורם נזק עצום למערכות הגוף (ובעיקר לנשמה). בברכה אביטל

מנהל פורום תזונה טבעית