שאלה: על אגוזי קשיו לא קלויים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

10/12/2014 | 09:48 | מאת: צמחונית

מאחר ואנחנו בית צמחוני וטבעוני שרק התחיל אצל חלק. אגוזים/שקדים לא קלויים הם חלק מהתזונה השבועית שלנו. אתמול נתקלתי בכתבה שהכותבת אומרת שאם אוכלים אגוזי קשיו לא קלויים. החיסרון רב על היתרון ובהמשך היא כתבה שאפילו משתחרר איזה חומר רעיל באגוז הלא קלוי. התבלבלתי לגמרי! אשמח לתגובתכן

15/12/2014 | 07:47 | מאת: טובה בר-שאן

צמחונית שלום אגוזי קשיו לאגוזים אלה יש קליפה בעלת 2 שכבות שביניהן יש נוזל בשם קרדול רעיל מאד. בתהליך העיבוד מייבשים את האגוזים בשמש ואח"כ קולים אותם כדי לשחרר את הקרדול. מסיבה זו אגוזי קשיו הם היחידים שאינם זמינים למכירה בקליפתם. כאשר את קונה את הקשיו אין בו כבר את הקליפה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/11/2019 | 14:04 | מאת: איתן

עכשיו צצו בשוק אגוזי קשיו קלויים עם קליפה. חונכנו עד עכשיו שהקליפה רעילה. כיצד מוכרים את המוצר, והאם הקליה הורסת את הקרדול?

מנהל פורום תזונה טבעית