מס שאלות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

15/11/2014 | 22:44 | מאת: מ

שלום אני בדרך לטבעונות ובכלל וכבר הרבה זמן דוגלת באכילת מזון טרי, טבעי, בריא, מהצומח, ולא אוכלת כבר תקופה ארוכה כל מזון מעובד, מתועש, שאינו טבעי , משומר, ממולח וכד.... התזונה שלי אינה טבעית עדין ב 100 אחוז (אפשר לומר כן ש 95 אחוז) כאשר יש דבר אחד שהייתי רוצה מאוד לשנות והייתי שמחה להמלצה שלך /לרעיונות : בבוקר אני שותה נס קפה ללא חלב וללא סוכר . בנוסף, אני נוהגת להקפיא את השוקולד למריחה כדי שיהפוך למוצק ואז עם הכפית החמה מהנס טועמת מהשוקולד (יוצא כמות מזערית) ןלוגמת מהנס קפה - נשמע מוזר אבל אני נהנת מזה :) שאלתי היא: 1- מה יכול להיות תחליף בריא וטבעי לנס הקפה המתועש? האם אבקת חרוב יש בה קופאין ויכולה להיות תחליף לנס? או בכלל- האם אבקת חרוב נחשב למזון טבעי ובריא? 2- איזה קקאו הכי ממליצה לי לקנות? של איזו חברה? כי בסופר יש הרבה סוגים, יקרים יוצר ויקרים פחות, אורגני, וכד... ואני לא יודעת במה לבחור. 3- אני מעונינת לקנות אבקת קקאו טבעית במאה אחוז- האם את מכירה חברה שמייצרת כזה ומה את ממליצה לקנות? 4- מה יכול להיות תחליף לממרח השוקולד? האם ממרח חרובים יכול להיות תחליף? האם זה מזון בריאות? חיפשתי בעדן טבע מרקט ממרח חרובים וי ששם הרבה סוגים שאני לא יודעת במה לבחור, מה בריא יותר ומה פחות ואם בכלל בריא. בבקשה תענו לי על כל שאלה בנפרד. תודה מ ראש

16/11/2014 | 08:27 | מאת: אביטל זלצר

מ שלום רב 1.אבקת חרוב לא מכילה קופאין אך מהווה תחליף נפלא לנס קפה. ישנו גם קפה מצמח העולש שנקרא צ'יקורי- לא 100% בריא כי עובר תהליך קלייה הגורם לו לאבד את רוב ערכיו התזונתיים אך עדיף על קפה. 2. אבקת חרובים המכילה 100% חרובים טחונים ללא תוספות יכולה להיות מצויינת. 3. ממליצה לך לרכוש פולי קקאו שלמים ולטחון בבית במטחנת תבלינים. 4.גם כאן אני בכיוון שלך עם ממרח חרובים רק שימי לב למרכיבים, שלא יכיל אחוזי סוכר גבוהים ולא שומן מוקשה. רצוי לבחור במוצר אורגני ולאכול כמות קטנה ככל האפשר. בברכה ובהצלחה אביטל

מנהל פורום תזונה טבעית