b12 ו B קומפלקס

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

09/09/2014 | 00:35 | מאת: אחיק

שלום אפרת יקרה וחברים יקרים לפורום(: בבדיקת דם שעשיתי השבוע התגלה שמדד הוויטמין B12 שלי נמוך מהסקאלה ועומד על 146 בלבד. הבנתי שעל מנת שהתוסף שאקח ייספג בצורה המיטבית מומלץ שאקח גם B קומפלקס.מה דעתכן/ם? האם זה הכרחי ? או שנטילת ה B12 לבד מועילה מספיק גם היא ? ממה שקראתי ה B12 הנוזלי נספג טוב יותר ואינו מכיל חומרים לא טבעיים הנמצאים בכדור המציצה ולכן עדיף. מה אתן/אומרים ? האם יש לכם המלצה על יצרן/מותג/משווק זה או אחר ? תודה רבה אחיהוד שפיר

13/09/2014 | 06:36 | מאת: טובה בר-שאן

אחיק שלום רמת הB12 מאוד נמוכה האופציה הכי טובה כדי להעלות מהר את הויטמין זה לעשות זריקות B12וזו המלצתי ואם לא קח B12 מתחת ללשון. לא בליעה דרך מערכת עיכול כי זה לא עוזר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

מנהל פורום תזונה טבעית