מחסור בויטמין B12

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

02/09/2014 | 15:36 | מאת: טבעוני עם התלבטויות

שלום וברכה, אני בן 23. לפני שנתיים התחלתי תהליך הדרגתי שנמשך כשנה ובו עברתי מתזונה מערבית רגילה לתזונה טבעונית. כבר שנה שלמה שאיני אוכל בכלל מזון מן החי (למעט דבש אם זה נחשב). בבית אני אוכל הרבה פירות וירקות וממעט באכילת מזונות תעשייתיים. אלו ערכי ויטמין B-12 כפי שנתגלו אצלי בבדיקות דם שיש לי נתונים עליהן: 04.2005 : B-12 623 (לאחריה, לא עשיתי בדיקות דם במשך כמה שנים רצופות). 29.01.2013 : B-12 382 (כחודש לאחר שהפסקתי לאכול בשר,עוף ודגים) 25.04.2013 : B-12 265 (כחודש לאחר שהפסקתי לאכול מוצרי חלב ) 28.10.2013 : B-12 225.9 (כ-3 חודשים לאחר שהפסקתי לאכול מאכלים עם ביצים) 02.07.2014 : B-12 234.9 (כמעט שנה שלמה ללא מזון מן החי). אפשר לומר שאני מאד מודאג. אני מרגיש הרבה יותר עייף מבעבר. חסר סבלנות. מרגיש חולשה כללית. מתקשה יותר להתרכז בעת קריאה ולמידה למבחנים. ונדמה לי שהירידה המפחידה ברמת ה- B12 בגוף שלי, קשורה לכל זה. העלייה הקלה שנראית בבדיקה האחרונה לא ממש מעודדת אותי. רציתי לשאול כיצד בכל זאת אני יכול לצרוך ולספוג ויטמין B-12 באמצעות אכילת מזונות טבעיים מן הצומח ?? אני לא מעוניין להשתמש בתוספי תזונה, כשם שלא הייתי זקוק להם בעבר. האם תוכלו להמליץ לי על מזונות טבעיים מסויימים שיכולים לעזור לי ? תודה רבה

02/09/2014 | 17:29 | מאת: טובה בר-שאן

טבעוני שלום אינני מבינה מדוע אתה מתלבט ? ויטמינים לא מיוצרים בגוף ומקבלים אותם בתזונה בלבד אם חסר יש חשיבות לקחת .כיוון שחוסר של ויטמין זזה עלול לפגוע במערכת העצבים יצרת דלקות וכ"ו .לכןם המלצתי החמה כך את הויטמין עד שהרמה בגוף תשתפר ותפסיק . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/09/2014 | 18:00 | מאת: טבעוני עם התלבטויות

אני מתלבט, משום שאם התזונה הטבעונית רק הורידה לי את רמת ה- B12 בגוף ואיני מצליח להעלות אותו, אולי התזונה הזו לא מתאימה לי. אני מדגיש ומבהיר שאינני מעוניין להשתמש בתוספי תזונה, משום שזו לא דרך טבעית לחיות. חשוב לי בכל זאת להשיג את הויטמין B-12 דרך האוכל הטבעי שאני אוכל, ולא בדרך מלאכותית. אז אני שואל: אילו מזונות עליי לאכול בשביל להעלות את רמת הויטמין הזה בגוף שלי ??? תוכלו בבקשה לנקוב בשמות מסויימים של מאכלים כאלה, ולא רק לציין באופן כללי "ירקות אורגניים" ??

מנהל פורום תזונה טבעית