אוכמניות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

13/08/2014 | 13:20 | מאת: ליאת

שלום, האם אוכמניות מבושלות מאבדות את כל ערכיהן התזונתי? מה בעצם הסגולה העיקרית של האוכמניות, והאם ידוע שהיא תורמת לבריאות כלי דם? תודה מראש

14/08/2014 | 08:09 | מאת: טובה בר-שאן

ליאת שלום אוכמניות מבושלות מאבדות חלק מערכיהם התזונתיים לא הכול . אוכמניות מכילות כמות נכבדה של ויטמינים ( A , E ו-C) שנחשבים לאנטיאוקסידנטים", על פי נתוני משרד החקלאות האמריקאי (USDA) באוכמניות את כמות האנטיאוקסידנטים הגדולה ביותר שיש בפירות וירקות. כפי הנראה, שחומר הצבע (אנטוציאנינים) שיש באוכמניות מסייע בשמירה על הזיכרון ותפקודי מוח נוספים. תכונות נוספות שמשוייכות לצבע האדום-סגול: חיזוק הקולגן שבעור ושיפור זרימת הדם, דבר שתורם להגנה על הלב. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

מנהל פורום תזונה טבעית