יין אדום

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

29/07/2014 | 21:26 | מאת: אורן

שלום, ידוע כי ישנן יתרונות לצריכה מתונה של יין אדום לבריאות הלב בגלל הפוליפנולים שבו. רציתי לדעת האם יש הבדל משמעותי בין יין אדום יבש ליין אדום מתוק יותר כמו יין מבושל (יין קידוש)? תודה, אורן.

30/07/2014 | 07:17 | מאת: טובה בר-שאן

אורן שלום מהו היין המומלץ? היינות, נבדלים ביניהם בתכולת האלכוהול והפוליפנולים. באופן כללי, ליין אדום יתרונות בריאותיים רבים יותר מאשר ליין לבן, בגלל תכולה גבוהה יותר של פוליפנולים. אולם, לא כל היינות האדומים הם בעלי תכולה דומה של פוליפנולים. חוקרים , בדקו סוגי יין שונים ומצאו כי הריכוזים הגבוהים ביותר של פלבונואידים (סוג של פוליפנולים נוגדי חימצון) מצויים ב-Cabernet Sauvignon (קברנה סוביניון), כשלאחריו באים Petit Syrah (פטיט סירה) ו-Pinot Noir (פינו נואר). ואילו ביינות Merlot (מרלו) יש פחות פלבונואידים. מסתבר, ככל שהיין מתוק יותר, יש בו פחות פלבונואידים, כלומר ככל שהיינות יבשים יותר תורמים הם יותר לבריאות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/07/2014 | 01:51 | מאת: אורן

היי טובה, מאחר ואני לא מאוד אוהב את הטעם של יין יבש, האם ערבוב של קברנה עם יין מתוק יכול עדיין להשיג את האפקט הרצוי? תודה, אורן.

מנהל פורום תזונה טבעית