ברזל ותופעות לוואי

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

28/06/2014 | 11:57 | מאת: סתיו

שלום רב אני בת 36, ערך הפריטין שלי 4, קניתי ברזל מסוג : פלורידקס, בעקבות המלצות שאין לו תופעות לוואי של עצירות (בעבר לקחתי כדורי פריפול שגרמו לי לעצירות). יש לי בעיה של טחורים מדממים ולכן אני נמנעת מלקחת ברזל . לאחר שנטלתי שתי מנות (4 כפיות),נכנסתי לעצירות (שלא היתה לפני נטילת הברזל). מה ניתן לעשות במצב כזה. עלי להשלים ברזל אך עקב תופעות לוואי קיימת בעיה ליטול אותו. תודה רבה.

28/06/2014 | 21:19 | מאת: אביטל זלצר

סתיו שלום 1. בבוקר כשאת קמה בבוקר, קחי 2 כפות זרעי פשתן שלמים, השרי אותם רבע שעה בבקבוק מים מינרלים קטן (אפשר גם מי ברז אבל חשוב שיהיה בבקבוק).המתיני 15-20 דקות ושתי את המים ביחד עם הזרעים. 2. בלילה לפני השינה, קחי 2-3 שזיפים מיובשים והשרי במים רותחים, ערבבי ושתי את הנוזל ביחד עם השזיפים. 3. במהלך היום הקפידי לאכול יקרות מבושלים או מאודים, המנעי ממזון יבש ושתי לפחות עוד 2 ליטר מים. אם תוך 3-4 ימים אין הטבה, קני תכשיר פגלקס והשתמשי בו עד שהטחורים יפסיקו לדמם. בהצלחה אביטל

מנהל פורום תזונה טבעית