מגנזיום+וסידן

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

22/06/2014 | 09:53 | מאת: שרי

שלום רב, פניתי בשאלה בסיסית (לא אישית); איך זה שסידן ומגנזיום המתחרים על הספיגה בגוף, משולבים בכמוסה אחת...?! כאשר ההמלצה למיטב הבנתי; לקחת בפרקי זמן אחרים... במקום לעשות סדר בנושא ולתת תשובה מקצועית *לעניין כולם*, שלחת אותי לתזונאית... *כמו רוב התשובות "המקצועיות" לפונים בפורום כאן...

22/06/2014 | 12:39 | מאת: אביטל זלצר

שרי שלום אנסה לענות לך מקצועית ולא אישית סידן ומגנזיום אכן מתחרים בגוף על אותם אתרי ספיגה וזה נכון שיש להם תפקידים משלימים אך גם הפוכים (כמו למשל העובדה שסידן אחראי לכיווץ השריר ומגנזיום להרפייתו). ללא מגנזיום, הסידן לא יוכל להיספג בעצמות ויחד עם זאת עדין מומלץ לקחת אותם בנפרד אחד מהשני. כך לפחות אני נוהגת עם מטופלי. את שאלתך הייתי בהחלט מפנה לייצרן. בברכה אביטל

מנהל פורום תזונה טבעית