סוכר גבוה למרות טיפול תרופתי וגם צליאק

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

05/04/2014 | 09:09 | מאת: מעיין

שלום לטובה ואביטל, ברשותכן שתי שאלות ואשמח לקבל תשובה על שתיהן: 1. אמי בת ה-60 חולת סוכרת מזה כ-20 שנה. היא מטופלת בתרופות להורדת סוכר בקביעות (ג'נוביה, גלוקופאג' וכו').מדי פעם היא בודקת את רמות הסוכר בדם (אחרי לילה) והסוכר יכול לעמוד על 120-125 והיא אומרת שזה בסדר כי בכל זאת היא חולת סוכרת ותמיד הסוכר שלה יהיה קצת גבוה מהנורמה. האינסטינקט שלי אומר שזה לא בסדר כי בכל זאת היא מטופלת בתרופות ומדוע זה אמור להיות כך? חשוב שאציין שאינה מקפידה על תזונה מתאימה לחולי סוכרת ואוכלת כאילו לא חלתה בסוכרת מעולם (אולי זו הסיבה שהסוכר גבוה מהנורמה על אף הטיפול התרופתי? - אני חייבת לדעת.) 2. אותה אמא יקרה שלי נתגלתה כחולת צליאק לפני כשבועיים. ברשתות הטבע, הלחמים ללא גלוטן הם מעובדים מאוד, מוספים בשמנים, מייצבים, עמילנים וכדומה. אמנם אני ירושלמית, אך לא אכפת לי לצאת מגבולות העיר כדי להשיג לה לחם מזין. האם אתן מכירות מקום בו ניתן להשיג לחמים בריאים ומזינים לחולי צליאק? או האם נגזר על חולי צליאק לסבול לחמים מעובדים וממש רעילים שכאלה? אודה מאוד למענה מפורט, שכן אני טרודה ממצבה של אמי ומנסה לסייע לה במה שאני יכולה. תודה רבה, מעיין

06/04/2014 | 18:44 | מאת: אביטל זלצר

מעיין שלום רב הסיבה שהסוכר נשאר בערכים גבוהים בדמה של אימך אכן נעוצה בתזונה. זה לא תקין כשהערכים גבוהים מ100 ויכול לגרום לסיבוכים בעתיד. עכשיו כשגילו צליאק אולי זו באמת הזדמנות להכנס לתזונה בריאה בעלת אינדקס גליקמי כמה שיותר נמוך ולאזן גם את רמות הסוכר. לגבי הלחמים יש עשרות מתכונים נפלאים באינטרנט זוהי ההמלצה הטובה ביותר שאוכל לתת לך פשוט לאפות בבית כמות יפה, להקפיא, לפרוס ולצרוך בהתאם לצורך. בברכת חג אביב שמח ובריא אביטל

מנהל פורום תזונה טבעית