סלק

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

31/03/2014 | 15:11 | מאת: גלית

כמה קל יש בסלק? האם הוא משמין? רבוי בפחמימות? אני נמנעת לאכול ממנו כי הוא מתוק ובתהליך ירידה במשקל כמו כן- אם אוכל אותו לא מבושל- האם הוא דל יותר בקלוריות מאשר כשהוא מבושל? תודה

31/03/2014 | 16:14 | מאת: אביטל זלצר

גלית שלום הסלק הנו ירק פחמימתי אולם ב-100 גר' ישנן רק 40 קק"ל. חשוב לזכור שהוא מכיל חומרים המגנים ומחזקים לנו את מע' החיסון חומרים אנטי דלקתיים, ויטמינים חשובים ומינרלים וסיבים תזונתיים לרוב. אין הבדל באכילת חי או מבושל מבחינה קלורית. אין צורך להמנע ממנו, אפשר לאכול בצורה מדודה.(100-150 גר' ליום) בברכה ולבריאות אביטל

מנהל פורום תזונה טבעית