טחינה גולמית

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

22/03/2014 | 22:38 | מאת: מורן

שלום לך אני שומרת על תזונה בריאה ועל משקל (לא להשמין) וכחלק מהתזונה שלי אני צורכת טחינה גולמית משומשום מלא. מבחינתי זה מקור השומן העיקרי שלי במהלך היום (אני אוכלת גם שומשום מלא לא קלוי). לאחרונה התחלתי לאכול (בלי לשים לב)יחסית די הרבה מהטחינה הגולמית ושמתי לב שלמרות זאת אני לא מעלה במשקל. האם אני צריכה לחשוש מכך שבעוד X זמן אראה את העליה במשקל כתוצאה מהצריכה של הטחינה הגולמית בכמות גדולה או שאין לי ממה לפחד מתוך מחשבה שזה אוכל בריא ומקור שומן לצריכת השומן היומית שלי ובגלל שזה מקור בריא אז הגוף מגיב לו בצורה טובה ולכן לא מעלה במשקל. מקווה שהסברתי אתעצמי כך שהבנת את השאלה. תודה מראש

24/03/2014 | 06:29 | מאת: טובה בר-שאן

מורן שלום אכן טחינה זה מקור מצוין לאומגה 63 וזה אכן חומצת שומן הכרחית וחיונית. אבל זה לא נכון שאת ניזונה רק ממנו כיוון שאת יוצרת חסר של חומצות שומן הכרחיות וחיוניות אחרות כמו אומגה 3 המלצתי החמה שתתחילי לאכל אגוזים ופשתן על מנת לספק לעצמך את מה שהגוף צריך . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

מנהל פורום תזונה טבעית