הכנת משקה שיבולת שועל ביתי

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

06/10/2012 | 09:26 | מאת: אוריתה

הכנתי אתמול משקה שיבולת שועל לפי מתכון שקראתי ברשת: כוס פתיתי שיבולת שועל עם 4 כוסות מים. השריתי 12 שעות וסיננתי. אכן התקבלו מי שיבולת שועל, אבל השאלה שלי היא האם המים המסוננים בריאים כמו הפתיתים עצמם, האם הכנתי נכון (כי הטעם הוא די תפל, האמת) והאם ניתן לתת לתינוק בן חצי שנה לשתות זאת. תודה!!!

06/10/2012 | 20:43 | מאת: אביטל זלצר

אוריתה שלום יש כמה דרכים להכין את המשקה. הנה עוד מתכון בו תקבלי יותר ערכים תזונתיים: 4 כפות שיבולת שועל 1 כוס מים מעט סירופ אגבה (לא חובה) 1. טוחנים את שיבולת השועל בבלנדר/מעבד מזון עם מעט מים עד לקבלת עיסה חלקה ואחידה. 2. מוסיפים את יתרת המים והסירופ ומערבלים במשך 20 שניות, עד לקבלת משקה נוזלי. 3. מוזגים את המשקה לכוס דרך מסננת/בד חיתול. כך מתקבלים רוב הערכים, המשקה כמובן לא מכיל סיבים תזונתיים וניתן להשקות בו תינוקות. בברכת חג שמח אביטל

23/10/2013 | 20:29 | מאת: גיא

שלום, יש לי כוס של שיבולת שועל עדין אורגני שקניתי. האם זה מתאים להכנת חלב או צריך סוג שהוא לא עדין או משהו. במתכון אמריקאי ראיתי שהם משתמשים בSTEEL CUT OATS וזה נראה אחרת משיבולת שועל שאני מכיר.

מנהל פורום תזונה טבעית