מאכלים עתירי ברזל

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

12/07/2002 | 01:12 | מאת: דור

היי ברצוני לדעת מה הם המזונות העשירים בברזל מלבד בשר אדום וכבד שכבר ידועים לי ? הנני בהריון ומלבד כדורי הברזל שאני נוטלת הייתי רוצה להוסיף באכילה של מזונות כוללים ברזל כדי שספיגתו בדם תהיה גבוה יותר. אודה על תגובתכם

13/07/2002 | 17:34 | מאת: נירה אולנד

שלום דור מזונות עתירי ברזל הם: כבד, בשר בקר (שאת כבר מכירה), בשר הודו אדום (חלקים תחתונים של הודו), פסטרמה הודו. עוף ומוצרי עוף מכילים פחות ברזל. מן הצומח: טחינה משומשום לא מקולף (להשיג בבתי טבע), כל סוגי הקטניות (חומוס, עדשים, אפונה, פול, שעועית לבנה), טופו, פירות יבשים, ירקות ירוקים כמו תרד, ברוקולי, עשבי תיבול מסוגים שונים. על מנת להגביר את ספיגת הברזל ממזונות מן הצומח כדאי לשלב באותה ארוחה גם פרי או ירק עשירים בויטמין C: פרי הדר, מלון, גויאבה, תות שדה, קיווי, קולרבי, פלפל, עגבניה, בצל ירוק. הקפידי לאכול ארוחה עשירה בברזל ללא מוצרי חלב בתוכה, כי הסידן שבחלב מפריע לספיגת הברזל. בהצלחה ושיהיה במזל טוב.

05/07/2011 | 09:21 | מאת: טלי

אני גם בהריון וחסר לי ברזל בצורה כזו שאני כל הזמן חלשה. אני מכירה את כל המאכלים עתירי הברזל שהזכרת אבל... לפני כשנתיים עברתי ניתוח להצרת קיבה לכן אינני יכולה לאכול 80% מהמאכלים שציינת. האם יש כדורים טבעיים שאני בתור אישה בהריון יכולה לקחת?

17/11/2011 | 20:22 | מאת: רחלי

מה כדאי לאכול? יש דימום מההפלה. האם לאכול מזונות איתירי ברזל? זה קשור? תודה!

מנהל פורום תזונה טבעית