המון שאלות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

23/05/2005 | 16:39 | מאת: רונה

שלום. מקווה לקבל תשובות ולו למספר מן השאלות. 1-האם קקאו מונע ספיגת הסידן בגוף ? 2-מהי כמות הסידן במ"ג המומלצת לילדים בני 3 ו 8 ? 3-האם ויטמין C עוזר בספיגת הסידן או שמא ויטמין D הוא שאחראי על כך ? 4-באיזה חלק מהיום כדאי לצרוך ויטמינים ? 5-באיזה חלק מהיום כדאי לצרוך סידן ? 6-האם מוצרי חלב משבשים או מונעים ספיגת ברזל בגוף ? 7-השאלה האולטימאטיבית : כיצד ניתן לבנות תפריט מאוזן לילדים בגילאים האמורים תוך התחשבות בכל, או לפחות רוב הנתונים שיעלו מתשובותיכם ????? תודה מראש .

23/05/2005 | 21:24 | מאת: צביקה קורן

רונה שלום, 1. בקקאו יש חומצה אוכסלית וקפאין. החומצה האוכסלית מתחברת עם הסידן שבמזון ומונעת ספיגה שלו בגוף. לכן אל תאמיני לפרסומת "בשבילו זה דני - בשבילך חלב"... הקפאין גורם להפרשה מוגברת של סידן בשתן ולכן מפריע לבניית מסת עצם. 2. בגילאים שציינת מומלץ לקבל 500 - 800 מ"ג סידן ביום. 3.ויטמין C עוזר לספיגת ברזל, ויטמין D עוזר לספיגת סידן. מוצרי חלב מפריעים לספיגת ברזל ולכן כדאי לקחת בשעות נפרדות (תשובה לשאלה 6). 4.-5, ויטמינים כדאי לצרוך בבוקר או בצהרים עם האוכל. תוסף סידן כדאי לקחת בערב. הסידן עוזר לשינה טובה. 7. אנחנו לא נותנים מתכונים בפורום. את זה צריך לעשות ביעוץ אישי מיקצועי שיתחשב בגורמים רבים. בהצלחה צביקה.

28/05/2005 | 21:38 | מאת: לימור

אני סובלת מעודף משקל של 12 ק"ג התחלתי ללכת הליכה מהירה שעה ביום ולאכול פחות כמה קלוריות אני יכולה לאכול ולרדת במשקל ?(כמובן להתחשב בהליכה יומית)

מנהל פורום תזונה טבעית