פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20468 הודעות
16757 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

15/04/2024 | 19:39 | מאת: אהרון

לאיזה דברים ברפואה משמשים הדקל ננסי/אבץ/ליקופן/סלניום?

15/04/2024 | 15:29 | מאת: סוזן

שלום לאהרון דרעי, רוצה לישאול לגבי פקטין שנימצא בתפוח עץ אומרים שהוא מצוי בגרעיני התפוח ובקליפה, האם צריך לאכול את גרעיני התפוח כדי לקבל פקטין? או אפשר להסתפק בקליפת התפוח? וכמה לאכול מיזה כדי להפיק את הכמות היומית? תודה סוזן

11/04/2024 | 09:36 | מאת: אבנר

בריזו יכול לעזור במקרה של פרוסטטה ונוקטוריה?

08/04/2024 | 10:03 | מאת: שירה

שלום לאהרון, האם צריך לבשל את גרגירי חומוס שקונים בסופר:שקית של גרגירי חומוס קפוא ? תודה שירה

שירה שלום לרוב, גרגירי החומוס שנמכרים בסופר כשמים קפואים כבר בושלו וטופחו, ולכן אינם דורשים בישול נוסף. אם יש תווית על האריזה שמציינת שהם כבר בושלו, תוכל להשתמש בהם ישירות מהאריזה ללא צורך בבישול נוסף. אם אין תווית כזו ואין הצהרה ברורה בנוגע לבישול, כדאי לבדוק את ההוראות על האריזה או להתייעץ עם עובדי הסופר. במקרה כזה, כדי להיות בטוח שהם מוכנים לאכילה, ייתכן שתצטרך לבשל אותם בצורה נוספת, אך בדרך כלל הם כבר בושלו וניתן להשתמש בהם מיידית.

08/04/2024 | 03:29 | מאת: גדי

מה החשיבות של בי 6/12/1 שאומרים שהם עוזרים לישון הרבה יותר טוב? כנ"ל פסיפלורה, כשות, לאונורוס וולריאן

הויטמינים והתוספים הצמחיים שציינת מכילים רכיבים שיוכלו לעזור לקידום שינה באופן טבעי. הנה תיאור קצר של כל אחד מהם ואיך הם עשויים להשפיע על איכות השינה: ויטמין B6 (פירידוקסין): חלק מערכת החיסון והעצבים, בעקבות זה, קיימת השערה כי חוסר בויטמין B6 עשוי להיות קשור להפרעות בשינה, כגון הקושי להרדם והתעוררות בלילה. ויטמין B12 (קובלמין): הויטמין הזה משתתף בהפקת המלטונין, הורמון המקדם שינה. חוסר בו עשוי להוות סיבה לבעיות שינה. ויטמין B1 (תיאמין): משתתף בתהליכי חילוף החומרים ובתהליכי הנפקת אנרגיה בגוף. חוסר בו עשוי להיות קשור לקושי בשינה וברמת אנרגיה. פסיפלורה: מצויה בשמן זרעי פסיפלורה, יש בו חומצות שומן חשובות לפיתוח הורמונים שונים בגוף, כולל מלטונין המקדם שינה טובה. כשות: מצוינת להרגעת העצבים וההפרעות בשינה. לאונורוס וולריאן: מצוייה כצמח מרפא מסורתי ברפואה העממית ומצוינת להרגעת העצבים ולקידום שינה טובה. לא כל אחד יהיה זקוק לתוספים או לויטמינים אלה, אך במקרים שבהם קיימת קשיי שינה או קשיי רוגע, ייתכן ויהיה שימוש רווחי בהם. חשוב להתייעץ עם רופא או תזונאי לפני השימוש בתוספים כלשהם, כדי לוודא שהם מתאימים ובטוחים לשימוש במקרה שלך.

02/04/2024 | 16:00 | מאת: שיר

באיזה כלי ושיטה הכי בריא לאדות בטטות/סלק שתשאיר את כל הויטמינים והמינרלים חוץ מאכילתם חי? אם אפשר המלצה על כי באיא כמו נירוסטה תודה

בטטות צלויות או מבושלות מעט: צלויים או מבושלים מעט, הבטטות תופסות את כל טוב הויטמינים והמינרלים שבהן. זה נעשה בעיקר על ידי חיתוך דק של הבטטות ואז מריחתן במעט מים מתוקים ולסיס או שמירתן בחלקיקים קטנים ורכים בסיר מבושל רק עד התרככות . כבישה בחום נמוך: אם תרצה לאכול את הבטטות או הסלקים בצורה שלמה, כבישתם בחום נמוך עשויה להיות אפשרות מועדפת. זה יכול להיעשות בעזרת תנור . כאשר מכינים אותם כך, הם יישארו רכים ויהיו עדינים ופריכים. שימו לב שהשימוש בשיטות אלו מקל על עיכוב כל דברים רעים בטטות וסלקים, ובנוסף ניתן להוסיף תבלינים או רטבים טעימים כדי להבליט את הטעמים ולהעשות את המנה עוד יותר מעניינת.

28/03/2024 | 12:37 | מאת: שרונה

שלום רב, שואלת לגבי צריכת קינמון האם יש הגבלה ומה המינון הרצוי ביום? אני מתכוונת לתבלין האם כול תבלין קינמון הוא בריא? ובנוסף האם אכילת תפוז אחד שלם ביום מספק את כמות הצריכה של ויטמין סי ביום אחד? תודה שרונה

שרונה שלום המינון המומלץ לצריכת קינמון הוא 120 מ"ג ועד 6 גרם ביום למשך לפחות 4 שבועות. לאחר 5 שבועות, כדאי להפסיק לשבוע הכמות המומלצת לצריכת ויטמין C תלויה בגיל ובמגדר. הנה ההמלצות לצריכה יומית: מבוגרים: 75-90 מ"ג נוער: 65 מ"ג ילדים בגיל 13-9: 45 מ"ג ילדים בגיל 9-4: 25 מ"ג כדאי לציין שצריכת יתר ויטמין C מעל 2,000 מ"ג ליום עשויה לגרום לתופעות לוואי כמו נפיחות בבטן, שלשול, כאבי ראש, עור סמוק, התכווצויות ו/או קלקול קיבה תפוז אחד מכיל בערך 100 מ"ג ויטמין C

21/03/2024 | 14:02 | מאת: סוזן

שלום רב לאהרון דרעי, שואלת בקשר למלח ונתרן לדוגמא ב-100 גר' סרדינים יש 322 מ"ג נתרן,מה זה אומר?מבחינת כפיות מלח?אם כול הבריאות שיש בסרדינים האם יש כאן מוקש בגלל הנתרן? מהיא הכמות המומלצת של הנתרן ומלח ליום?בדרך כלל מציינים על המוצרים כמויות נתרן איך מחשבים ? האם נתרן פירושו מלח? תודה רבה סוזן

סוזן שלום לפי נתוני ארגון הבריאות העולמי (WHO) הכמות היומית המומלצת של נתרן למבוגרים מגיל 18 ומעלה היא מ1500 מ"ג עד 2,400 מ"ג, דהיינו כפית אחת של מלח בלבד ליום. הכמות היומית המומלצת לילדים ולנערים בגילאי 7-18 נעה בין 1,200-1,600 מ"ג (כחצי כפית מלח ביום). הצריכה המומלצת לילדים קטנים יותר נעה בין 400-700 מ"ג בהתאם לגיל. נתרן (בלטינית: Natrium; באנגלית: Sodium) הוא יסוד כימי מסדרת המתכות האלקליות, שסמלו הכימי Na ומספרו האטומי 11. נתרן הוא מינרל חשוב בפיזיולוגיה, הנפוץ בעיקר בנוזל החוץ-תאי. מלח הוא תרכובת טבעית המורכבת משני היסודות: נתרן וכלור. הנתרן מהווה כ-40% ממשקל המלח. מלח הוא תרכובת בשם נתרן כלוריד (NaCl) המכילה אטומי נתרן (40%) וכלור (60%). לכן, נתרן פרושו מלח

14/03/2024 | 15:02 | מאת: שלומית

שלום לאהרון דרעי תודה רבה מאוד לתשובה הכול כך המפורטת בענין פנילאלאנין שלומית

29/03/2024 | 10:32 | מאת: אאא

את באמת לא שמה לב שהוא מעתיק עם גוגל טראנסלייט? לפעמים הוא אפילו שוכח למחוק את הקישור לציטוט

בשמחה

בשמחה

13/03/2024 | 14:24 | מאת: שלןמית

שלום לאהרון דרעי, ראשית תודה לתשובה בענין פנילאלאנין,מבקשת לישאול אם זה לא מאותה משפחה או דומה בתכונותיו לאספרטיים? ואספרטיים מסוכן לבריאות ואיך אני אדע שאני לא רגישה גנטית למרכיב הזה? תודה שלומית

שלומית שלום פנילאלנין היא חומצת אמינו חיונית שנמצאת בטבע והיא אחת מ-20 חומצות האמינו הנפוצות בגוף. תאי הגוף אינם מסוגלים לסנתז פנילאלנין, ולכן יש לקבל אותה דרך המזון. פנילאלנין היא נגזרת של חומצת אמינו אחרת, אלאנין, אך עם הוספת קבוצת פניל (טבעת בנזן) למבנה המולקולרי. פנילאלנין היא אחת משלוש חומצות האמינו הארומטיות, והיא ההידרופובית ביותר מביניהן. אספרטיים, ממתיק מלאכותי, מורכב מפנילאלנין ומחומצה אספרטית. אספרטיים מתפרק בגוף למספר תוצרים, ופנילאלנין הוא אחד מהם. פנילקטונוריה (PKU) היא מחלה תורשתית שנגרמת מחוסר גנטי באנזים פנילאלנין הידרוקסילאז, המזרז את הפיכת הפנילאלנין לחומצת האמינו טירוזין. במקרה של PKU, פנילאלנין מצטבר במקומות שונים בגוף, בעיקר במוח, וזה יכול לגרום לפיגור שכלי מגיל צעיר ולתופעות אחרות. אם המחלה מזוהה בגיל צעיר, ניתן למנוע אותה בקלות יחסית על ידי שמירה על דיאטה נטולת פנילאלנין. אם את מעוניינת לבדוק אם את רגישה גנטית לפנילאלנין, כדאי להתייעץ עם רופא. הם יוכלו להגיע למסקנה מבוססת על בדיקות גנטיות או ניתוח דם. כמובן, תמיד כדאי להיות מודעת לסימפטומים ולהתייעץ עם מומחה במידת הצורך.

13/03/2024 | 10:08 | מאת: אילנית

שלום רב, אני בגיל המעבר. סובלת ממחזורים לא סדירים עם דימום ארוך וכבד מאוד. האם יש טיפולים אלטרנטיביים ותזונתיים שיוכלו לשפר את מצבי. תודה רבה מראש.

אילנית שלום כשמדובר במחזורים לא סדירים ודימום כבד, צריך לבצע תשאול מקיף ולראות בדיקות דם כדי להבין את התמונה הכללית של הגוף וכדי להגיע להבנה מדוע המצב כפי שהוא . ברפואה האלטרנטיבית יש התייחסות טובה לנושא באמצעות צמחי מרפא , תוספים , פרחי באך , ועוד. בשלב ראשון אני ממליץ הידרציה: כשיש דימום כבד, חשוב לשמור על נפח הדם בגוף. צריך לשתות 4 עד 6 כוסות מים נוספות ביום כדי לשמור על נפח הדם. ניתן גם לשתות מוצרי אלקטרוליטים כמו Gatorade או להוסיף עוד מלח לתזונה כדי לאזן את הנוזלים. אוכל עשיר בוויטמין C: ויטמין C עוזר לגוף לספג את הברזל, שיכול למנוע אנמיה. ניתן למצוא אותו בפירות כמו תפוזים וגרפרות, וגם בפלפלים אדומים וירוקים, כיוון שהם מכילים גם ויטמין C1. אוכל עשיר בברזל: כשיש דימום, הגוף מאבד ברזל. ברזל הוא חיוני לייצור המולקולה המסייעת לתאי הדם האדומים להוביל חמצן. דימום כבד יכול לגרום לחסר ברזל בגוף, שיכול להוביל לאנמיה. כדאי לצרוך מזון עשיר בברזל כמו בשר טחון טחון, אוסטרות, עוף והודו, קטניות, טופו ופירות וירוקים כמו תרד.

11/03/2024 | 01:21 | מאת: נתנאל

שלום אני יודע ששמן קנולה חמניות וכל שאר שמני המנועים הם לא בריאים בטיגון ובישול מצד שני שמן זית נהרס בטיגון איזה שמן ניתן להשתמש לצליה בגריל , טיגון וטיגון עמוק שלא יתחמצן לשומן טראנס וישמור כמה שיותר על הריכיבים שלו תודה

נתנאל שלום שמן זית: שמן זית הוא בריא ומתאים לטיגון, בגריל וטיגון עמוק. כשמשתמשים בשמן זית, כדאי לבחור בשמן זית כבישה קרה (שמן זית כתית) כדי לשמור על תכונותיו הבריאותיות. שמן זית מכיל חומצות שומן טובות, והוא יכול להתמודד עם טמפרטורות גבוהות בצליה12. שמן אבוקדו: שמן אבוקדו גם מתאים לטיגון ובגריל. הוא עמיד לטמפרטורות גבוהות ומכיל חומצות שומן טובות. שמן אבוקדו יכול להשתמש גם לטיגון עמוק1. שמן קוקוס: שמן קוקוס מתאים לטיגון עמוק. הוא עמיד לטמפרטורות גבוהות ונותן טעם מיוחד למאכלים. כמו כן, שמן קוקוס מכיל חומצות שומן מיוחדות שיכולות להיות מועילות לבריאות.

14/03/2024 | 00:03 | מאת: נתנאל

תודה רבה לך

09/03/2024 | 11:51 | מאת: שלומית

שלום לאהרון דרעי, רציתי לישאול לגביי פנילאלאנין האם הוא מסוכן לבריאות? הוא מצוי בסוכריות ללא סוכר מה דעתך? תודה

שלומית שלום פנילאלנין הוא חומצת אמינו חיונית שנפוצה בטבע והיא מרכיבה את החלבונים. היא משמשת לייצור חלבוני הגוף ומשפיעה על תפקוד המוח, העצבים, ומערכת הלב וכלי הדם. פנילאלנין נחקר כטיפול למספר מצבים רפואיים, כולל הפרעות עור, דיכאון וכאב. עם זאת, יש להיות זהירים כאשר מדובר באנשים עם ההפרעה הגנטית פנילקטונוריה (PKU), שבמקרים כאלו פנילאלנין יכולה להיות מסוכנת. אם הפנילאלנין נמצא בסוכריות ללא סוכר, לרוב האנשים הוא לא מסוכן ,כדאי לוודא שאין לך תגובה אלרגית או תגובה נגדית לחומצת האמינו הזו.

07/03/2024 | 11:04 | מאת: עמילן

אילו מזונות מכילים עמילן?

שלום מזונות רבים מכילים עמילן. הנה רשימה של 3 מזונות שמכילים כמות גבוהה של עמילן: קמח תירס (74%): קמח תירס הוא סוג של קמח גס שנעשה מטחינת גרעיני תירס מיובשים. זהו קמח ללא גלוטן, ולכן אפשר לאכול אותו אם יש לך מחלת צליאק. קמח תירס מכיל כמה תכונות, אך הוא מאוד גבוה בפחמימות ועמילן. כוס אחת (159 גרם) מכילה 117 גרם עמילן, שהם 74% מהמשקל . קריספיס רייס (72.1%): קריספיס רייס הם דגם פופולרי של דגנים מקריספים. זהו פשוט שילוב של דגני אורז ותערובת סוכר שנעשית לצורת הדגנים הקריספים. הם מועשרים לעיתים בוויטמינים ובמינרלים. כף אחת (28 גרם) מכילה יותר משליש מצרכי היומיים שלך לתיאמין, ריבופלאבין, חומצה פולית, ברזל וויטמינים B6 ו-B12. עם זאת, קריספיס רייס הם מאוד מעובדים ומאוד גבוהים בעמילן. כף אחת (28 גרם) מכילה 20.2 גרם עמילן, שהם 72.1% מהמשקל . בייגלים (71.3%): בייגלים הם חטיף פופולרי המכיל עמילן . כדאי לבחור מזונות עם עמילן , כמו דגנים מלאים וירקות מעובדים בצורה מינימלית, כדי להבטיח קבלת עמילן בצורה בריאה.

אני סובלת מטחורים והיציאות בגלל הכאב הן אחת ליומיים 1.האם התרופה נורמלקס הורסת משהוא בגוף? הכוונה אם כל הויטמינים והמינרלים ייצאו מהגוף? 2. האם היא גורמת נזק בתווך הארוך למעי?

שיר שלום מתנצל אבל אני לא יכול להתייחס לתרופות .אני באופן כללי ממליץ על טיפול תזונתי בשילוב צמחים שאין להם תופעות לוואי כמו תרופות . פני להרבליסט / נטורופת כדי להבין את שורש הבעיה ולתת את הפתרון המתאים .להשקיע בבריאות זו השקעה לחיים טובים יותר

05/03/2024 | 13:28 | מאת: איל

שלום לאחרונה שמתי לב שאכילת גזר גם בכמות ממש קטנה של חתיכה בגודל שני ס''מ גורמת לי לעוררות יתר וקשיי הרדמות משמעותיים. הדבר חמור עד כדי כך שכדי לחזור ולישון שנת לילה תקינה עליי להמנע מאכילת גזר למשך מס' ימים 2-3 עד שהמצב חוזר לקדמותו ומתאפשר לי לישון. שאלתי היא איזה מרכיב בגזר יכול להיות הגורם לכך ובנוסף איזה מזון אחר ניתן לצרוך במקום במטרה לקבל ויטמין איי מבלי להגרר שוב לאותו מצב של בעיות בשינה. תודה

אייל שלום אלרגיה לגזר היא דוגמה לתגובתיות צולבת שבה חלבונים בפירות או ירקות מסוימים גורמים לתגובה אלרגית בשל הדמיון שלהם לחלבונים המצויים בסוגים מסוימים של אבקה. כל תגובה אלרגית שמתווכת על ידי נוגדנים מסוג IgE (Immunoglobulin E) היא מסכנת חיים. ילד שאלרגי לאגוז פקאן או אגוזי מלך, עלול להגיב בתגובה אנפילקטית (תגובה אלרגית סיסטמית, שמערבת מספר מערכות) גם בעקבות חשיפה לכמות מזערית של האגוז. אלרגיה לאגוזים היא אחת האלרגיות השכיחות ביותר למזון, ובקרב ילדים אחוזי השכיחות אף גבוהים יותר . אם יש לך חשש לאלרגיה לגזר, כדאי להתייעץ עם אלרגולוג מומחה כדי לאבחן ולקבוע את הטיפול המתאים.

04/03/2024 | 20:50 | מאת: יאיר

מה גורם לעייפות חוץ מאינסומניה והאם יש קשר בין זה שאני עייף בעיר שאני גר בה/מחוץ ממנה אז שם לא קורה כלום?

יאיר שלום עייפות יכולה להיות תופעה מרובה גורמים. חלק מגורמים לעייפות: חיים יומיים: עייפות נגרמת לעיתים על ידי גורמים כמו אי שינה טובה או חוסר פעילות גופנית. תרופות: ייתכן שתרופות מסוימות גורמות לעייפות. דיכאון: עייפות עשויה להיות סימפטום של מחלה שדורשת טיפול. מחלות כרוניות: עייפות עשויה להיות סימפטום של מחלות כמו סוכרת, אנמיה, פיברומיאלגיה, דלקת כלי הדם, דיכאון, עייפות כרונית, ועוד. השוואת עייפות בעיר ומחוץ לה: עייפות עשויה להיות תלוית מקום. יתכן שבעיר שאתה גר בה, ישנם גורמים נוספים שמשפיעים על העייפות, כמו לחץ רוח, רעש, זיהום או תנאי עבודה. מחוץ לעיר, הסביבה יכולה להיות שונה. יתכן שהיא יותר שקטה ופחות מפריעה לך, מה שיכול להשפיע על הרגשת העייפות. בכל מקרה, כדאי להתייעץ עם נטורופת כדי לקבוע את הסיבה לעייפות ולקבוע את הטיפול המתאים.

03/03/2024 | 21:07 | מאת: יוסף

ערב טוב, אני נותן דוגמא לתבשיל ואז אשאל את השאלה קוביות חזה עוף בצל , שום אפונה , גמבה , גזר , ברוקולי , שומר הכל מתבשל עם רוטב שמורכב מעגבניות מגורדות מים ותבלינים - על הגז בערך שעתיים עד שהנוזל מצטמצם ידוע לי שבחום מאבדים חלק מהויטמינים של הירקות. 1 - האם הויטמינים שמאבדים מהירקות במהלך הבישול ״נופלים״ לרוטב או מתאדים באוויר ? (מה שלא נשמע לי הגיוני שיש ויטמינים באוויר). אם הויטמינים ברוטב וסיימתי לאכול את כל הסיר כולל כל הרוטב והסיר נשאר נקי בסוף קיבלתי 100 אחוז והמיטמינים ? 2 - האם איכות הויטמין נפגם בבישול ? בחום ? והאם זה משנה אם זה על הגז שעה שעתיים שלוש או לדוגמא 20 שעות כמו חמין.

יוסף שלום בהכנת הירקות, ישנם כמה נקודות חשובות לגבי השמירה על תכונות הויטמינים: הויטמינים במהלך הבישול: חלק מהויטמינים נפגעים במהלך הבישול, אך גם ישנם ויטמינים שהבישול יכול להגביר את זמינותם לגוף. ויטמין C והויטמינים מסוג B (כמו B1, B2, B3, B5, B6, B9 ו-B12) הם נמצאים במים ולכן נפלטים למים במהלך הבישול. זה אינו בעיה אם אתה צורך את המים (לדוגמה, במרקים ובצליות), אך זה יכול להיות בעיה אם אתה משליך את המים. ירקות כמו קייל, ברוקולי, כרוב, קולורבי, זוקיני, תרד ואפונה מכילים כמות טובה של הויטמינים הללו. חשוב לבשל ירקות שמכילים המון ויטמינים באופן עדין ובכמה מים ככל האפשר. טיגון, אידוי וטיגון במחבת הם אפשרויות טובות יותר מהרתיחה. ירקות כמו קרטין, פלפלים, תרד, עגבניות וסלט מכילים גם הם כמות טובה של ויטמינים אלו, ולכן תזונה מאוזנת תספק לך מספיק מהם. הויטמינים ברוטב: כאשר אתה מכין רוטב, חלק מהויטמינים יעברו מהירקות לרוטב. אם אתה אוכל את כל הסיר כולל הרוטב, אתה תקבל את כל הויטמינים שנמצאים ברוטב. כמובן, חשוב להשתמש ברוטב כשהוא טרי ולא להשאיר אותו מאוד זמן לפני הצריבה. כמו כן, זמן הבישול והחום יכולים להשפיע על איכות הויטמינים .

01/03/2024 | 13:16 | מאת: סופי

שלום רב לאהרון דרעי, האם רצוי להשרות עדשים במים לפני הבישול, זה פוגע באיכות וסגולות של העדשים? ואיזה עדשים המומלצים ביותר הכתומים הירוקים השחורים ? תודה סופי

01/03/2024 | 11:58 | מאת: שרון - טבעונית

היי האם מומלץ לאכול פלפל ירוק למרות שאינו הבשיל והפך צבעו? אם כן מה הערך שלו? תודה

שרון שלום פלפלים ירוקים הם פשוט פלפלים שלא סיימו להבשיל, וככאלה הם מאופיינים בטעם מעט מריר יותר מפלפלים אדומים או צהובים. אף על פי כן, יש להם כמה יתרונות מפתיעים: מקור עשיר לחומרים מזינים: פלפלים ירוקים מספקים מגוון של ויטמינים ומינרלים. לדוגמה, כוס אחת (150 גרם) של פלפל ירוק מכילה: 30 קלוריות 1.3 גרם חלבון 7 גרם פחמימות 2.6 גרם סיבים 134% מהקצובה היומית המומלצת של ויטמין C 9% מהקצובה היומית המומלצת של ויטמין K 6% מהקצובה היומית המומלצת של אשלגן 20% מהקצובה היומית המומלצת של ויטמין B6 3% מהקצובה היומית המומלצת של ויטמין A טובים לבריאות מערכת העיכול: פלפלים ירוקים עשירים בסיבים החיוניים לבריאות המעיים. צריכת סיבים יכולה להגן מפני סרטן המעי הגס ומחלות מעי דלקתיות. מכילים תרכובות צמחיות מועילות: פלפלים ירוקים מכילים תרכובות צמחיות בעלות תכונות נוגדות חמצון ואנטי דלקתיות, כמו פלבנואידים, ויטמין C, פנולים וקרוטנואידים. עשויים לקדם את בריאות העיניים: פלפלים ירוקים עשירים בלוטאין, נוגד חמצון עוצמתי החיוני לבריאות העין. יכולים לעזור בשמירה על משקל גוף תקין: פלפלים ירוקים דלים בקלוריות,

29/02/2024 | 18:38 | מאת: מנשה

האם נכון לשלב יוגורט עם ארוחת הבוקר, או שהוא פוגע בעיכול שאר המזון ?

מנשה שלום שלב יוגורט עם ארוחת הבוקר הוא תלוי במספר גורמים, כמו סוג היוגורט, הכמות שאתה אוכל, והאם יש לך בעיות עיכוליות מוגדרות. הנה כמה נקודות לשיקול: סוג היוגורט: יוגורט טבעי (ללא תוספת סוכר) הוא בחירה טובה. הוא מכיל חיידקים טובים (פרוביוטיקה) שיכולים לתמוך בבריאות המערכת העיכולית. כמות: אם אתה אוכל כמות קטנה של יוגורט, זה יכול להיות חלק מארוחת הבוקר שלך. יוגורט יכול לספק חלבון, קלציום ואחרים. בעיות עיכוליות: אם יש לך בעיות עיכוליות, כמו רגישות ללקטוזה או רגישות למוצרי חלב, יש להיות זהיר עם היוגורט. יש לבדוק אם יש לך תגובות לאחר הצריכה. המלצה כללית: אם אתה אוהב יוגורט והוא מתאים לך, תוכל לשלב אותו בארוחת הבוקר. זכור להאכול במידה סבירה ולהקפיד על תזונה מאוזנת.

01/03/2024 | 19:16 | מאת: מנשה

תודה, תשובה מפורטת ועוזרת.

27/02/2024 | 13:10 | מאת: שלןמית

שלום רב לאהרון דרעי, האם שתייה של אבקת קקאו היא טובה ללחץ דם או להיפך? אם היא מיטיבה ורצויה ,כמה כפות רצוי לשתות במשך היום? תודה רבה שלומית

צריכת אבקת קקאו עשויה להוריד את הסיכון להתפתחות יתר לחץ דם (לחץ דם גבוה), הידוע כאחד מגורמי הסיכון למחלות לב וכלי הדם. קקאו מכיל חומרים הקרויים פלבנולים, ביניהם אפיקטכין, שהינם בעלי השפעה מיטיבה על לחץ הדם. פלבנולים מגדילים את הזמינות של תחמוצת החנקן (nitric oxide), הגורמת להרחבת כלי הדם ובכך מסייעת לירידה בלחץ הדם. לפי מחקרים, צריכה יומית של 25 מיליגרם אפיקטכין (המצויים לדוגמה ב-25-30 גרם שוקולד מריר, 50% מוצקי קקאו) עשויה להוביל לירידה של 4.1 מילימטר כספית בלחץ הדם הסיסטולי ולירידה של 2.0 מילימטר כספית בלחץ הדם הדיאסטולי. יחד עם זאת, חשוב לציין שקקאו הוא בעל צפיפות אנרגתית גבוהה יחסית, ולכן יש להתייחס אליו בזהירות במקרים של השמנה. לכן, אם ברצונך לצרוך אבקת קקאו לטובת לחץ הדם, הנה המלצה: שתה כפית אחת של אבקת קקאו ביום. זהו כמות נמוכה ומתאימה לתמיכה בלחץ הדם.

15/02/2024 | 00:16 | מאת: שיר

האם כמוסות טבעיות לטיפול בעצירות של סולגר (ריליס) ואלטמן (סופרלס) המכילות תמצית תמר הינדי ושזיפים . האם מסוכן בתווך הארוך? מה הסכנות למעי הגס ובכלל בשימוש בכמוסות אילו? תודה

תמצית התמר הינדי ושזיפים הן מרכיבים טבעיים שמוכרים כמזונות פולייניים המשמשים לטיפול בעצירות ולשיפור פעולת המעיים. כל המרכיבים הללו נחשבים לבריאים ולא חשובים כמסוכנים. לגבי החברות אני לא יכול להתייחס . כמוסות לשיפור העיכול רבות פועלות באופן טבעי ואינן מוכרות כמזיקות לטווח הארוך בצורה ישירה. הן נועדו לתמוך בפעילות העיכולית, להקל על בעיות כמו עצירות, דלקות, דלקת מעיים וכדומה, ולאינטגרציה עם תזונה בריאה. למרבה הזהירות, כאשר מדובר בכל סוג של תוספי תזונה או כמוסות, חשוב לקחת בחשבון את התזונה הכללית שלך, אזורי הגידול, איכות המוצר וכמובן, להתייעץ עם רופא או תזונאי מוסמך לפני השימוש. יש להימנע מכמוסות שמכילות מרכיבים לא מזוהים או מרכיבים שאינם מאושרים על ידי רשות התזונה המתאימה. חשוב לבדוק את רכיבי התוסף ולוודא שאין לך אלרגיות או תגובות לוואי לאחד מהם. בכל מקרה, כמו בכל תוסף תזונה או כמוסה, חשוב להשתמש בהם במידה המותאמת אישית, ולא להישען עליהם במקום רכיבי מזון בריאים ותזונה מאוזנת.

14/02/2024 | 11:30 | מאת: שלומית

שלום רב, אומרים שלקינמון יש השפעה טובה ואולי גם יכולת להוריד סוכר לחולי סכרת סוג 2, האם זה גם קורה אם משתמשים בתבלין?ובאיזה כמות רצוי ליצרןך ביום? בנוסף רציתי לישאול לגבי תירס טרי כמה זמן בישול צריך , כי לאחרונה כשבישלתי יצא עדיין מאוד קשה הכוונה לקליפה של גרעיני התירס האם זה יכול להקשות על העיכול בקיבה?וזה מזיק? תודה רבה , שלומית

שלומית שלום קינמון, תבלין נפוץ מאוד שנלקח מקלות הקינמון, ידוע בעיקרו כתבלין שמשמש להביא טעם וריח מיוחדים למזונות. בנוסף לכך, יש חקירות שמצביעות על יתרונות בריאותיים נוספים של קינמון, כגון השפעה על רמות הסוכר בדם. כמה מחקרים הראו כי צריכת קינמון עשויה להפחית את רמת הסוכר בדם ולהפחית את עמדות האינסולין, ובכך לסייע לנהל את סוכרת סוג 2. אולם, חשוב לציין כי יש עוד צורך במחקרים נוספים כדי לאמת את היתרונות הבריאותיים המשוערכים של קינמון בנושא זה. לגבי כמות הקינמון המומלצת לצריכה יום יומית, אין עדיין הסכמה רחבה בין המחקרים. אך באופן כללי, המלצות מקצועיות מציינות כי צריכת קינמון בכמויות סבירות לדוגמה, חצי כפית לתה עשויה להיות בטוחה ואף להניב תועלת בריאותית. בכל מקרה, חשוב לשים לב שקינמון יכול להיות רעיון טוב כתוספת לתפריט התזונה הבריאה, אך כמו כל דבר, יש לצרוך אותו במידה ובהיקף הראויים ובהתאם להוראות הרופא או התזונאי. תירס טרי דורש בישול כדי להפריד את הקליפה הקשה של גרעיני התירס וכדי להפוך אותם לקריספים וטעימים לאכילה. הזמן הדרוש לבישול תלוי בשיטת הבישול ובסוג התירס. אם אתה מבשל תירס בסיר מים רותחים, זמן הבישול עשוי להיות כ-20 עד 30 דקות. אם אתה מבשל אותו במיקרוגל, זמן הבישול עשוי להיות קצר יותר, בין 5 ל-10 דקות, תלוי בכמות ובעוצמת המיקרוגל. כדי להקל על העיכול של גרעיני התירס, יש להפוך אותם לרכים יותר על ידי בישול במים רותחים עד שהם מתרככים. זה עשוי לקחת זמן נוסף מעבר לזמן הבישול הרגיל. לגבי השאלה שלך אם הקליפה הקשה של התירס יכולה להקשות על העיכול בקיבה ואם זה מזיק, בדרך כלל אין בעיה לאכול את גרעיני התירס עם הקליפה הרכה שלהם,כשהם מבושלים היטב . תירס בשל שנבושל כמו שצריך בהחלט נחשב לבריא וניכרים היתרונות הבריאותיים שלו, כולל תכונות העזרה בעיכול.

12/02/2024 | 17:01 | מאת: עמיר

איזה שינוי צריך להיות באוכל בשביל להיות בריא יותר בעיכול (שלשולים/גזים/כאבי בטן) ויותר נמרץ נפשית ?

עמיר שלום כדי להבין מה הסיבה לשילשולים \גזים \ כאבי בטן צריך לבצע תשאול מלא ומהתשאול להבין מה מצבך ואם אתה רגיש או אלרגי ובהתאם להתאים לך את הצמחים והתוספים המתאימים כעיקרון תה שומר , קמומיל יכול לסייע לך בתור התחלה .

12/02/2024 | 04:59 | מאת: נעמי מזרחי

בת 80 אנרגטית ופעילה קימת בעית לחץ דם כולסטרול וסוכר ובריחת סידן. חילוף חומרים מהיר, אשמח לתפריטים בריאים בהתחשב במצב בריאותי, תודה🌷

נעומי שלום כדי לתת לך תפריט יש צורך לבחון את יומן התזונה שלך במשך השבוע וסוף השבוע שאלון בריאות את בדיקות הדם שלך ואת התרופות שאת לוקחת כדי להתאים לך את התפריט המיטבי והכי חשוב שלא יזיק לך בברכה

10/02/2024 | 23:14 | מאת: אסי

שלום האם מדובר במזון שנחשב בעל ערך תזונתי עם אומגה 3 ו B12 ? תודה

דג שיבוט הוא מקור מצוין לברזל, חלבון, ואומגה-3 חומצות שומן. הנה ערכים תזונתיים ממוצעים לדג שיבוט במשקל נקי (בלי חלקי העצם והקישוטים): 1. חלבון: כ- 20-25 גרם לכל 100 גרם. 2. שומן: כ- 3-5 גרם לכל 100 גרם, כאשר רובו הגדול הוא אומגה-3 חומצות שומן. 3. ברזל: כ- 1-2 מ"ג לכל 100 גרם. 4. ויטמינים ומינרלים: הדג שיבוט גם מספק ויטמינים ומינרלים רבים כמו ויטמין D, ויטמין B12, ויטמין B6, מגנזיום, ופוטסיום. המאפיינים הבריאותיים הרבים של דג השיבוט עושים ממנו אכילה מועדפת בקרב הרבה אנשים, בטעם המתקיים ובערך התזונתי הגבוה שלו. יחד עם זאת, כמו כל מזון אחר, חשוב לצרוך את דג השיבוט עם תוספי תזונה אחרים לקבלת מאזן תזונתי מושלם.

08/02/2024 | 20:50 | מאת: יורי

איזה אוכל יכול לגרום לירידה במשקל+לשרןף תשומנים הכי מהר ?

יורי שלום כמו שעליה במשקל וצבירת שומנים זה תהליך שלא קרה ביום אחד כך ירידה במשקל ושרפת שומנים היא תהליך שמצריך שינוי הרגלי אכילה ואורח חיים . היות והתפיסות הקודמות שהיו שגויות הביאו לתוצאה הזאת . ככל שתהיה יותר ממושמע ועם שכנוע עצמי גדול יותר ההצלחה תהיה גדולה יותר . מומלץ להתייעץ עם נטורופת להמלצה על השינוי ועל הליווי בשינוי כי צריך עצה מיקצועית ותמיכה

08/02/2024 | 15:40 | מאת: ליאלי

צהריים טובים, האם בריא לאכול ביצה שאינה מספיק מבושלת, והאם אפשר להמשיך את הבישול לאחר שהביצה כבר התקררה? תודה רבה!

לאלי שלום מומלץ לבשל את הביצה 7-10 דקות כדי להוריד את החשש לסלמונלה . ניתן להמשיך בבשול לאחר שהביצה התקררה

רשמו לי שלא מומלץ ולא בריא לחמם שמן זית/טחינה באפייה בתנור בחום 120 בערך. האם מסוכן להשתמש בזרעי ציה מושרים במים במקום שמן? האם לחמם ציה גם מסוכן? תודה תודה

שיר שלום שמן ניתן לחמם עד 180 מעלות ללא חשש טחינה לא מומלץ לעבור את ה40 מעלות השריית זרעי ציה בשמן או במים אינה מסוכנת . אין סכנה בחימום זרעי ציה

01/02/2024 | 16:03 | מאת: שרון - טבעונית

היי אני רוצה להכין בראוניז שעועית שחורה עם קקאו האם בקקאו יש הרבה קופאין כמו בקפה ואז יש הפרעה בספיגת ויטמינים ומינרלים של השעועית? תודה

שרון שלום בקקאו יש כמות קפאין נמוכה בהרבה מאשר בקפה. בכפית אבקת קקאו יש כ-3-4 מ"ג קפאין. לעומת זאת, בכוס קפה שחור יש בערך 113 מ"ג קפאין. כלומר, כמות הקפאין בקקאו היא רק חלק קטן מהכמות שנמצאת בקפה. עם זאת, יש לציין שבקקאו יש גם חומר מעורר אחר בשם טיאוברומין, אך הוא מעניק אנרגיה עדינה יותר.

31/01/2024 | 11:23 | מאת: שמואל

האם עלי סלרי,פטרוזיליה,שמיר,ועוד אשר הצהיבו מזיקים לבריאות?

שמואל שלום לא מצאתי מידע מבוסס בנושא . לדעתי העלים הצהובים לא מזיקים . לא ידוע על נזק כתוצאה מצריכה שלהם. עדיף להשתמש בעלים טריים .

25/01/2024 | 19:26 | מאת: מנשה

כיום אני צורך יומית 5 סוגי אגוז: קשיו, פיסטוק, שקד, אגוזי ברזיל ובוטנים, הכול לא קלוי. האם חשוב להוסיף אגוזי מלך?

מנשה שלום אגוזי מלך הם מקור טוב לחומצות שומן רב בלתי רוויות, שנחשבות טובות לבריאות, ומוכרים כאחד המקורות הצמחיים העשירים בחומצה 'אלפא לינולינית’. הם גם מכילים סיבים תזונתיים, חלבונים, מינרלים, וויטמינים. מחקרים מציינים שאגוזי מלך יכולים לתמוך בבריאות הלב, למנוע מחלות לב וכלי דם, לחזק את העצמות, ואף לשפר את התפקוד הקוגניטיבי. אגוזי מלך מכילים גם מלטונין, שמסייע לשינה איכותית, והם עשירים בנוגדי חמצון. עם זאת, כמו כל האגוזים והזרעים, אגוזי מלך מכילים כמות גדולה של קלוריות ושומן, ולכן מומלץ לצרוך אותם במתינות. המלצה נוספת להשרות אותם במים לפחות שעתיים לפני הצריכה כדי לנטרל את החומצה phytic acid

29/01/2024 | 18:09 | מאת: מנשה

תודה על התשובה המפורטת.

23/01/2024 | 22:04 | מאת: חנה

רציתי לדעת לאחר שפותחים את החלב העמיד כמה זמן הוא טוב במקרר

חנה שלום חלב עמיד, לאחר פתיחתו, מחזיק במקרר בין ארבעה לשבעה ימים. זה נכון לכל סוגי החלב,. אם החלב לא נפתח, הוא מחזיק מעמד עד לתאריך הצריכה המומלץ שמצוין על המיכל. חשוב לציין שחלב עמיד אינו דורש קירור לפחות עד התאריך המסומן על גבי האריזה. אך לאחר פתיחת האריזה, יש לאחסן את החלב במקרר. כמו כן, מומלץ לשמור את החלב במדף התחתון של המקרר, שהוא המקום הכי קר במקרר.

23/01/2024 | 19:28 | מאת: סופי

שלום לאהרון דרעי מבקשת לדעת מי מבין פירות הדר יש הכי פחות חומצה -פומלית ,פומלה תפוז מנדרינה קלמנטינה אשכולית? יש לי קצת רגישות ובכול זאת מעוניינת לאכול פרי הדר אחד ביום, אבל עם הכי פחות נזק, תודה לתשובה סופי

ניתן לקבוע את רמת החומציות בפירות הדר על פי מדד נקרא pH. ערכי pH נמדדים בקנה מידה של 0-14, כאשר ערכים נמוכים יותר מ-7 הם חומציים, ערכים שווי 7 הם נייטרליים, וערכים גבוהים יותר מ-7 הם בסיסיים. פרות עם ערכי pH נמוכים יותר נחשבות לפחות חומציות. אשכולית ותפוז נמדדים כדי שיש להם pH נמוך יחסית (בין 2 ל-4), בעוד שפומלה ומנדרינה עשויות להיות פחות חומציות, עם pH יחסית גבוה יותר (בין 4 ל-5). אם את מחפשת פרות עם רמת חומציות נמוכה, ייתכן שתמצאי שהפומלה והמנדרינה יחסית פחות חומציות מהתפוז והאשכולית. אך חשוב לציין שרמת החומציות יכולה להשתנות בין סוגי הפירות, ואף בין פירות מאותו סוג תלוי בעונה ובאיזור גידול ובהשקייה . חשוב להתייעץ עם נטורופת כדי להבין מאין נובעת הרגישות. אני רוצה לחדד . חומציות הקיבה חשובה כדי שיתבצע פירוק המזון בצורה אופטימלית . כשלוקחים כל מיני כדורים כדי להוריד את רמת החומציות אמנם מקבלים הקלה אך פוגעים ביכולת הקיבה לפרק את המזון . וכתוצאה מכך במקרים מסוימים יש לזה השלכות כגון נפיחות גזים .

18/01/2024 | 11:49 | מאת: שרון - טבעונית

האם פתיתי ושבבי קוקוס וקרם קוקוס מעלים כולסטרול רע או שרק שמן קוקוס משפיע על הכולסטרול הרע? תודה

שמן קוקוס ופרי הקוקוס מכילים שנייהם רכיבים שיכולים להיות מועילים לבריאות, אך הם שונים במרכיבים שלהם ובאופן שבו הם משפיעים על הגוף. שמן קוקוס מכיל חומצות שומן בינוניות שרשרת, שמשמשות כמקור אנרגיה מהיר לגוף. הוא גם מכיל ויטמין E, שמסייע לבריאות הלב, ונוגדי חימצון, שנלחמים בגורמים מסרטנים1. עם זאת, שמן קוקוס מעלה את רמות ה-LDL (כולסטרול רע) כמעט באותה מידה כמו חמאה, שומן בקר ושמן דקלים. פרי הקוקוס מכיל סיבים תזונתיים, חלבונים, סוכרים, ושומן. הוא גם מכיל מי קוקוס, שהם עשירים באשלגן ומשמשים כמשקה מרענן. בסה"כ, גם שמן הקוקוס וגם פרי הקוקוס יכולים להיות חלק מתזונה בריאה ומאוזנת, אך כמו כל דבר, הם צריכים להיות מוגבלים ולא להם צריכים להיות מקור השומן העיקרי בדיאטה שלך. תמיד מומלץ להתייעץ עם תזונאי או רופא לפני שינויים משמעותיים בתזונה שלך.

17/01/2024 | 14:45 | מאת: שרון - טבעונית

היי אילו ערכים תזונתיים מפסידים אם מבשלים קינואה ללא השרייה אלה רק שטיפה ובישול? תודה

בבישול קינואה ללא השרייה, את/ה עלול להרגיש את הטעם המר של הקינואה. זה נגרם על ידי ציפוי שנקרא סאפונין שנמצא על הקינואה. השרייה מסייעת בהסרת הציפוי המר. השרייה או השטיפה לא משפיעות על הערכים התזונתיים של הקינואה. הקינואה מכילה חלבון, סיבים תזונתיים, מינרלים וויטמינים.

15/01/2024 | 23:01 | מאת: רונן

האם זה אומר שאני במסלול הנכון אם אני לוקח תרופה לאינסומניה+עושה קצת דיאטה והשינה שלי חזרה להיות כמו פעם שהייתי צעיר אבל עדיין קצת עייפות ביום/חולשה מה ההלך רוח של זה ?

רונן שלום השיפור באיכות השינה שלך הוא סימן מעודד, אך העייפות והחולשה שאתה מרגיש במהלך היום עשויות להיות תוצאה של מספר גורמים, כולל את התרופה שאתה משתמש בה לטיפול באינסומניה. יתכן והתרופה משפיעה על איכות השינה שלך או על רמת האנרגיה שלך במהלך היום. בנוסף, יתכן והדיאטה שאתה עוקב אחריה משפיעה על רמת האנרגיה שלך. אני ממליץ לך לדבר עם הרופא שלך או עם דיאטנית מוסמכת על מנת לוודא שהתזונה שלך מאוזנת ומספקת לך את כל החומרים הדרושים. כמו כן, יתכן ותרצה לדבר עם הרופא שלך על התרופה שאתה משתמש בה לטיפול באינסומניה, ולבדוק אם יש צורך לשנות את המינון או להחליף את התרופה . אני ממליץ לך להמשיך לעקוב אחרי התחושות שלך ולשתף את הרופא שלך בכל שינוי שאתה מרגיש. זה יכול לעזור לך למצוא את הטיפול המתאים ביותר עבורך .

11/01/2024 | 11:52 | מאת: שרון - טבעונית

היי בת 50 ללא מחזור). טבעונית והולכת ברגל הכולסטרול הרע יצא114 מ"ג אני אוכלת טבעוני טבעי רוב הזמן קטניות ,פירות אגוזים, טחינה,קינוא ושיבולת שועל ללא שמן קוקוס. מה הסיבה? אגב רק בכולסטרול הרע יצא כך ושאר הפרופיל שומנים בגבול. תודה

שרון שלום באופן עקרוני אלו הגורמים המשפיעים על הכולסטרול אבל כדי למצא את הגורם או הגורמים יש צורך לבצע תשאול מקיף + בדיקת לשון + בדיקה אירידיולוגית + שאלון תזונה כדי להגיע לשורש הבעיה הגורמים באופן כללי תזונה לא בריאה: אכילת מזון עשיר בשומנים רוויים או שומנים טראנס יכולה להגביר את רמת ה-LDL. ספורט : אנשים שאינם מתעמלים באופן קבוע עשויים להחזיק רמת LDL גבוהה. עישון: עישון מזיק לכלי הדם ומפחית את רמת ה-HDL (כולסטרול “הטוב”), מה שמוביל לרמת LDL גבוהה. משקל עודף: אנשים עם משקל גוף יתר עשויים להחזיק רמת LDL גבוהה. גנטיקה: במקרים מסוימים, רמת ה-LDL הגבוהה יכולה להיות מורשת.

10/01/2024 | 11:12 | מאת: שרון

שלום רב, האם צריך להרחיק אכילת פרי הדר משתיה של קקאו? ואם כן לכמה זמן תודה שרון

שרון שלום אין שום בעיה בריאותית לאכול פרי אחרי ארוחה, וזה כולל את שתיית הקקאו1. בפרי יש ויטמין סי שדרוש לספיגת הברזל שהיה בבשר או לספיגת הסידן שבמוצרי החלב1. בנוסף, כשפרי מתעכל יחד עם הארוחה הוא לא מקפיץ את הסוכר בדם בהשוואה למקרה שאוכלים פרי על קיבה ריקה בין הארוחות1. לכן, אין צורך להרחיק את אכילת הפרי משתיית הקקאו.

09/01/2024 | 21:44 | מאת: שרון - טבעונית

היי ניתן לקבל ממכם המלצה על תוסף המכיל פיטוסטרולים להורדת כולסטרול רע? יש של אלטמן אך איזה מניסיונכם של הכי יעיל? תודה

שרון שלום פיטוסטרולים הם רכיבים צמחיים שנמצאים בשיפון, בחיטה מלאה, בזרעים, באגוזים, בירקות ובפירות. מחקרים מראים שהם יכולים להפחית את רמת הכולסטרול הרע בדם. אם אתה מחפש תוסף תזונה שמכיל פיטוסטרולים, ישנם מספר אפשרויות. לזכור שכל תוסף תזונה צריך להיות חלק מתזונה מאוזנת ולא להחליף אותה . כמו כן, תמיד מומלץ להתייעץ עם נטורופת על מנת לראות את התמונה הבריאותית הכוללת ולקבל המלצות איך לשפר את אורח החיים .

06/01/2024 | 18:36 | מאת: שרונה

שלום , אני שותה מיץ רימונים סחוט טרי ומוסיפה סודה האם הסודה יכולה לפגוע באיכות של מיץ הרימונים? תודה שרונה

שרונה שלום לא, הסודה לא תפגע באיכות של מיץ הרימונים. אולם, ייתכן שהוספת הסודה תשנה את טעמו של המיץ ואולי גם את המרקם שלו, תלוי ביחס הכמויות של כל אחד מהמרכיבים. הסודה עשויה לתרום לפיזור יותר טוב של המיץ ואולי לגרום לו להיות פחות כבד ויותר מרענן .

שלום. יודעת שמחקרים משתנים מפעם לפעם למשל שאכילת ביצים כל יום לא בריאה ועכשיו קראתי שממליצים לאכול כל יום 2 ביצים. שאלתי האם חביתות או ביצה קשה מה יותר בריא?האם חשוב לאכול בבוקר או לא משנה? ושאלה קצרה נוספת: האם תוסף סלניום אכן מחזק הגוף??? האם צריך מירשם? אנו זוג מבוגר מעל 85 ואוכלים אוכל מאוזן ולא מרבים בשומנים.. תודה

09/01/2024 | 12:56 | מאת: אהרון דרעי

עדנה שלום כן, המלצות תזונתיות יכולות להשתנות עם זמן ועם תובנות חדשות ממחקרים. בנוגע לשאלתך אודות הביצים, כמו כל מזון, המקור והאופן שבו הן מוכנות יכול לשפוט על הערך התזונתי שלהן. בדרך כלל, כידוע, הביצים מכילות חלבון, ויטמינים ומינרלים חשובים. האכילה במידה מוגבלת ושימוש בביצים כחלק מתפריט מאוזן יכול להיות חלק חשוב בתזונה בריאה. לגבי השוואת ביצה חביתה לביצה קשה, רוב ההבדלים נמצאים במרקם ובטעם ולא בערכים התזונתיים. אם אתם מעדיפים טעמים או מרקמים מסוימים, זה יכול להשפיע על בחירתכם בין הסוגים. לגבי השאלה השנייה שלכם, אכילת ארוחת בוקר נחשבת לחשובה על מנת לתמוך ברמת האנרגיה והעבודה של הגוף. הארוחה בבוקר מסייעת להתחלת היום בדרך אידיאלית, מאזנת את רמות הסוכר בדם, תורמת לפוקוס ולריכוז טוב יותר, ויכולה להפחית את הרגשת הרעב במהלך היום. מומלץ לאכול ארוחת בוקר במשך שעתיים לאחר הקמה. העיקר הוא לקבל מאכלים מאוזנים שמספקים חלבונים, פחמימות ושומן בריא. הרכב המזון בבוקר יכול להיות לפי הקצבה אישית ומסוג הפעילות שתתרחש במהלך היום. לגבי התוסף הסלניום, סלניום הוא מינרל חשוב שעשוי לשפר את התפקוד התאי ולתמוך במערכת החיסון. אולם, חשוב לשים לב למינון ולצריכת התוסף הזה , באגוזי ברזיל יש סלניום ההמלצה לא יותר משני אגוזים ביום כעקרון חשוב להיות במעקב עם נטורופת כדי לעקוב אחרי כל המדדים כדי לשמור על בריאות טובה ומערכת חיסון טובה שמונעת מחלות .

עדנה שלום כן, המלצות תזונתיות יכולות להשתנות עם זמן ועם תובנות חדשות ממחקרים. בנוגע לשאלתך אודות הביצים, כמו כל מזון, המקור והאופן שבו הן מוכנות יכול לשפוט על הערך התזונתי שלהן. בדרך כלל, כידוע, הביצים מכילות חלבון, ויטמינים ומינרלים חשובים. האכילה במידה מוגבלת ושימוש בביצים כחלק מתפריט מאוזן יכול להיות חלק חשוב בתזונה בריאה. לגבי השוואת ביצה חביתה לביצה קשה, רוב ההבדלים נמצאים במרקם ובטעם ולא בערכים התזונתיים. אם אתם מעדיפים טעמים או מרקמים מסוימים, זה יכול להשפיע על בחירתכם בין הסוגים. לגבי השאלה השנייה שלכם, אכילת ארוחת בוקר נחשבת לחשובה על מנת לתמוך ברמת האנרגיה והעבודה של הגוף. הארוחה בבוקר מסייעת להתחלת היום בדרך אידיאלית, מאזנת את רמות הסוכר בדם, תורמת לפוקוס ולריכוז טוב יותר, ויכולה להפחית את הרגשת הרעב במהלך היום. מומלץ לאכול ארוחת בוקר במשך שעתיים לאחר הקמה. העיקר הוא לקבל מאכלים מאוזנים שמספקים חלבונים, פחמימות ושומן בריא. הרכב המזון בבוקר יכול להיות לפי הקצבה אישית ומסוג הפעילות שתתרחש במהלך היום. לגבי התוסף הסלניום, סלניום הוא מינרל חשוב שעשוי לשפר את התפקוד התאי ולתמוך במערכת החיסון. אולם, חשוב לשים לב למינון ולצריכת התוסף הזה , באגוזי ברזיל יש סלניום ההמלצה לא יותר משני אגוזים ביום כעקרון חשוב להיות במעקב עם נטורופת כדי לעקוב אחרי כל המדדים כדי לשמור על בריאות טובה ומערכת חיסון טובה שמונעת מחלות .

03/01/2024 | 01:01 | מאת: שרון - טבעונית

האם בטטות שאינן אורגניות הן יותר מרוססות ולא מומלצות לאכילה? ובכלל כל הירקות שורש הלא אורגנים מסוכנים יותר בגלל שהן באדמה? תודה

09/01/2024 | 12:08 | מאת: אהרון דרעי

שרון שלום לא קיימת המלצה רשמית של ארגון בריאותי מוביל או מחקר מדעי אחיד שמציין שיש סיכון מוגדר ומוכר לצריכת ירקות שורש לא אורגניים בגלל האדמה בה הם גדלים. במידה ויש לך חששות, תמיד ניתן לשטוף היטב ולקלף את הירקות הלא אורגניים לפני הכנתם ואכילתם על מנת להפחית את סיכון מפני ריסוס אפשרי. איכות האדמה ושיטות הגידול משפיעות על איכות הירקות, ואורגניות עשויה להיות פתרון נהדר לאנשים המעדיפים להימנע מחומרים כימיים ורעלים פוטנציאליים במזון רמת חומרי ההדברה בירקות בטבלה הבאה מוצגת רמת חומרי ההדברה הנדרשת בגידול ירקות שונים וזאת על פי נסיונו של פקח מזיקים שעובד עם מגדלים במרכז הארץ. כמובן שרמת חומרי ההדברה יכולה להשתנות בין מגדלים שונים, בין אזורי גידול שונים ובין עונות השנה. רמת הריסוס בבטטה -- נמוכה מצרף טבלה ממאמר של ד"ר גיל שחר שם הירק רמת ריסוס ברוקולי גבוהה כרובית גבוהה כרוב גבוהה קולורבי גבוהה תרד גבוהה בצל גבוהה סלרי בינונית חסה בינונית מלפפון בינונית קישוא בינונית פטרוזילה נמוכה כוסברה נמוכה עלי בייבי נמוכה דלעת נמוכה צנון נמוכה פלפל ירוק נמוכה פלפל אדום נמוכה גזר נמוכה עגבניה נמוכה תפוח אדמה נמוכה בטטה נמוכה שעועית ירוקה נמוכה תירס נמוכה חציל נמוכה אספרגוס נמוכה אפונה נמוכה אבוקדו נמוכה

שרון שלום לא קיימת המלצה רשמית של ארגון בריאותי מוביל או מחקר מדעי אחיד שמציין שיש סיכון מוגדר ומוכר לצריכת ירקות שורש לא אורגניים בגלל האדמה בה הם גדלים. במידה ויש לך חששות, תמיד ניתן לשטוף היטב ולקלף את הירקות הלא אורגניים לפני הכנתם ואכילתם על מנת להפחית את סיכון מפני ריסוס אפשרי. איכות האדמה ושיטות הגידול משפיעות על איכות הירקות, ואורגניות עשויה להיות פתרון נהדר לאנשים המעדיפים להימנע מחומרים כימיים ורעלים פוטנציאליים במזון רמת חומרי ההדברה בירקות בטבלה הבאה מוצגת רמת חומרי ההדברה הנדרשת בגידול ירקות שונים וזאת על פי נסיונו של פקח מזיקים שעובד עם מגדלים במרכז הארץ. כמובן שרמת חומרי ההדברה יכולה להשתנות בין מגדלים שונים, בין אזורי גידול שונים ובין עונות השנה. רמת הריסוס בבטטה -- נמוכה מצרף טבלה ממאמר של ד"ר גיל שחר שם הירק רמת ריסוס ברוקולי גבוהה כרובית גבוהה כרוב גבוהה קולורבי גבוהה תרד גבוהה בצל גבוהה סלרי בינונית חסה בינונית מלפפון בינונית קישוא בינונית פטרוזילה נמוכה כוסברה נמוכה עלי בייבי נמוכה דלעת נמוכה צנון נמוכה פלפל ירוק נמוכה פלפל אדום נמוכה גזר נמוכה עגבניה נמוכה תפוח אדמה נמוכה בטטה נמוכה שעועית ירוקה נמוכה תירס נמוכה חציל נמוכה אספרגוס נמוכה אפונה נמוכה אבוקדו נמוכה

סליחה על ההתערבות. עדיף להסתמך על מידע רשמי, שמפורסם בכל שנה לציבור. chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://www.gov.il/BlobFolder/news/leftover_material/he/pesticide_residues_in_local_agricultural_produce_for_2021.pdf

29/12/2023 | 20:30 | מאת: חגי

אני סובל מעייפות כרונית/אינסומניה והתחלתי לקחת b12 וגם לעשות דיאטה ויש קצת הקלה אבל אני עדיין לא יושן נורמלי מה עושים בשביל להפסיק להיות עייף וכו'

חגי שלום העייפות הכרונית שאתה סובל מימנה יכולה לנבוע ממספר גורמים כדי לזהות את הגורמים יש צורך בתשאול ואבחנה מקיפים ממליץ לפנות לנטורופת על מנת שילמד את אורחות חייך , יראה את בדיקות הדם ישתמש בכלים תומכים כמו אירדיולוגיה ,ואבחון לשון . אחד הדברים שיעלו בתשאול הוא זמני השינה והקפדה על המחזור הצירקדי . בהצלחה .

27/12/2023 | 11:38 | מאת: דליה

שלום רב האם אתה מכיר חברת ויטמנים בשם- ד"ר ויטמין? אם כן, האם המוצרים של החברה הנ"ל מאושרים ע"י ה-fda ומשרד הבריאות? אודה לך מאוד על תשובתך.

דליה שלום חברת “ד"ר ויטמין” היא חברה ישראלית שמתמחה בייצור תוספי תזונה. החברה מתמקדת בפיתוח תוספי תזונה איכותיים, ומטרתה להביא לשוק תוספי תזונה באיכות הגבוהה ביותר. לגבי האישורים של ה-FDA ומשרד הבריאות, אני לא מצאתי מידע מסוים בנושא. יש לציין שה-FDA לא מאשרת תוספי תזונה באופן כללי, אלא מספקת הנחיות ליצרנים לוודא שהמוצרים שלהם מאובטחים והטענות שהם עושים מתומכות במדע. בנוסף, משרד הבריאות בישראל מספק הנחיות ורגולציה לתוספי תזונה. אני ממליץ לפנות ישירות לחברת “ד"ר ויטמין” או למשרד הבריאות בישראל כדי לקבל מידע מדויק ועדכני בנושא.

25/12/2023 | 10:57 | מאת: שרונה

שלום רב לאהרון, האם בחלב סויה יש פיטואסטרוגנים שמזיקים לבריאות? והאם מומלץ לשתות חלב סויה על פני חלב פרה? תודה שרונה

שרונה שלום חלב סויה מכיל פיטואסטרוגנים, שהם מולקולות הדומות לאסטרוגן, הורמון המין הנשי . ישנם חששות שפיטואסטרוגנים עשויים להגביר את הסיכון לסרטן השד, אך מחקרים מראים שצריכת פיטואסטרוגנים קשורה לסיכוי נמוך לחלות בסרטן השד . בנוסף, משרד הבריאות ועמותת הדיאטנים הקליניים בישראל הצהירו שסויה בטוחה לצריכה בכל תקופות החיים . לגבי השאלה השנייה שלך, חלב סויה הוא אלטרנטיבה טובה לחלב פרה, במיוחד אם אתה רגיש ללקטוז או שאתה מעדיף לא לשתות חלב פרה. חלב סויה מספק כמות דומה של חלבון וסידן כמו חלב פרה. אך כמובן, ההחלטה תלויה בהעדפות האישיות שלך, ברגישויות האלרגיות שלך, ובתזונה הכללית שלך.

21/12/2023 | 01:34 | מאת: רוני

האם חביתה משני חלבונים בלבד ללא החלמון כל יום לסוכרתי בריאה או שתעלה את הכולסטרול

רוני שלום חלבונים הם חלק חשוב מהתזונה שלנו, אך יש לשים לב לכמות ולאיכות החלבונים שאנו אוכלים. חביתה משני חלבונים בלבד ללא החלמון יכולה להיות חלק מתזונה מאוזנת, אך זה תלוי בשאר המרכיבים של התזונה שלך. לגבי השפעה על רמת הכולסטרול, זה תלוי במגוון גורמים, כולל הגנטיקה, אורח חיים, תזונה כוללת ועוד. חשוב לזכור שהכולסטרול הוא לא רק תוצאה של מה שאנחנו אוכלים, אלא גם מה שהגוף שלנו מייצר. לגבי השפעה על סוכרת, חשוב לדעת שהתזונה שלנו משפיעה באופן משמעותי על רמות הסוכר בדם. חלבונים, פחמימות ושומנים כולם משפיעים על רמות הסוכר בדם, ולכן חשוב לשמור על איזון בין כל המרכיבים הללו. ביצה מבושלת סימון תזונתי ל-100 גרם קלוריות (אנרגיה) 196 חלבונים (גרם) 13.63 פחמימות (גרם) 0.88 מתוכן סוכרים (גרם) 0.83 כפיות סוכר 0.21 שומנים (גרם) 15.31 מתוכם שומן רווי (גרם) 4.294 כולסטרול (מ"ג) 457 נתרן (מ"ג) 204 מים (גרם) 69.15 ויטמין A (מק"ג) 198 סה"כ ויטמין B (מ"ג) 2.435 ויטמין B1 (מ"ג) 0.075 ויטמין B2 (מ"ג) 0.518 ויטמין B3 - ניאצין (מ"ג) 0.077 ויטמין B5 (מ"ג) 1.558 ויטמין B6 (מ"ג) 0.155 חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג) 51 ויטמין B12 (מק"ג) 1.39 ויטמין D (מק"ג) 0.925 ויטמין E (מ"ג) 1.22 ויטמין K (מק"ג) 5.6 סידן (מ"ג) 59 ברזל (מ"ג) 2 מגנזיום (מ"ג) 13 זרחן (מ"ג) 208 אבץ (מ"ג) 1.2 אשלגן (מ"ג) 147 חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם) 2.66 חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם) 0.121 חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם) 2.342 חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם) 6.346 חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם) 5.971

20/12/2023 | 12:46 | מאת: מיה

אילו ירקות ופירות אסורים למי שיש טחורים דרגה 3 והאם שינוי תזונתי יכול למנוע ניתוח טחורים? תודה

מיה שלום התזונה משחקת תפקיד חשוב במניעת וטיפול בטחורים. כדי למנוע טחורים, מומלץ לאמץ תזונה מועשרת בסיבים תזונתיים, במיוחד פירות וירקות. יש להמעיט באכילת פחמימות ריקות ולעבור לאכילת פחמימות מורכבות כגון לחם מלא, אורז ופסטה מחיטה מלאה. בין הסיבים המסיסים שנמצאים בפירות נמצא סיב הפקטין, שמסייע במצבי עצירות ונמצא באבוקדו, תות עץ, גויאבה, פטל, תאנה ואגס. לכן, במצבי עצירות מומלץ לשלב את הפירות האלה בתזונה. מהן הסיבות העיקריות? תזונה לקויה, משקל גוף עודף, הריון... כבר מימי קדם ידוע שעבודה גופנית כבדה מחמירה בעיות טחורים. צואה קשה פוגעת ברפידות פי הטבעת, התאמצות בזמן צואה קשה תגרום לחוטי התמיכה המחזיקים את רפידות הטחורים בתעלה האנאלית להישבר אם נאפשר למצב כזה להימשך לאורך זמן. מאמץ במהלך עשיית הצרכים עקב צואה קשה נחשבת לאחד הגורמים החשובים ביותר להיווצרות טחורים. ישנם משחות שיכולות לשפר את המצב וכן ויטמינים . יש להתייעץ עם נטורופת על מנת שיתאים לך את הטיפול המתאים .

11/12/2023 | 11:28 | מאת: בלה

אני עכשיו בדיאטה ומעוניינת לדעת אם אפשר לחרוג ממנה עם לאכול אוכל מבושל ? (קציצות דגים/הודו/מוקפץ וכאלה)

בלה שלום צריך להבין מי המליץ לך על הדייטה ולאזו מטרה הדייאטה מכוונת . תתיעצי עם נטרופת / תזונאי כדי לדייק את הדייאטה

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 410