בודק הסימפטומים


RE: אנדוקרצינומה
מחבר:ד"ר מיה גיפס
תאריך:2/1/2007
שעה:22:41
שלום גאולה
עדיין נראה לי על פי התיאור שמדובר בגידול לא נתיח כנראה ממקור הריאה. לפעמים יש גוש במרכז בית החזה שהוא למעשה בלוטות לימפה עם גידול, מבלי שמוצאים את הגידול המקורי בריאה.
אם כל מה שיש הוא הגוש הזה ניתן לשקול הקרנה או הקרנה בשילוב כימותרפיה ואז אולי להשיג נסיגה והקלה על הבליעה וגם למנוע או לדחות סימפטומים אחרים.
העובדה שאין תאים בנוזל איננה שולטת לחלוטין את הקשר בינו לבין הגידול.
לגבי טיפולים חדישים - באופן כללי נראה לי שהדברים הרלוונטים נמצאים בסל התרופות, לפחות ברובם.
מה אומר האונקולוג שעבר על כל הבדיקות?
בברכה
מחבר:
אימייל:  
(לתשומת לבך: כתובת האימייל לא תוצג באתר)
מספר טלפון:
כותרת:  
תוכן ההודעה:
הודעה\מחבר
תאריך ושעה
  אנדוקרצינומה    גאולה 
01/01/07 00:40
  RE: אנדוקרצינומה    גאולה 
02/01/07 01:27
גילו לקרוב משפחתי אנדוקרצינומה בשער הריאה, בין הוושט לברונכוטיס, ממוקד. הוא בן 76. רציתי מאד לדעת, איזה טיפול הוא הולך לקבל (ניתוח? כימותרפיה?) ומה סכוייו להרפא? ברור לי שהמידע שכרגע בידי הוא מוגבל, אך אשמח לדעת כל סטטיסטיקה כללית או מידע על סוג זה של המחלה. לפי מה שידוע לנו הגוש ממוקד וכנראה לא קטן, כנראה אין גרורות. הגוש לוחץ על הוושט ומקשה מאד באכילה ואפילו בשתיה. אנחנו מאד מודאגים. נשמח לקבל כל אינפורמציה. תודה רבה!
שלום גאולה באופן כללי אם הגוש לוחץ על הושט - מדובר בגידול לא נתיח. האופציות הטיפוליות הן הקרנה ו/או כימותרפיה. ניתן להתחיל עם הקרנה ע"מ להקל על הבליעה או לחילופין להכניס צינור לושט באיזור ההצרות (נקרא סטנט) אשר ישמור על הושט פתוח ויאפשר שיפור בבליעה. ברור שאם הוא לא יקבל הזנה טובה הוא לא יוכל לעמוד באף טיפול. בברכה
כעת ידועים לנו פרטים נוספים: הגוש מוגדר גדול וממוקם אכן במדיאסטינום האחורי. הוא לוחץ על הוושט מבחוץ (לא נמצא בתוך הוושט). לפי הבדיקות כרגע הוא ממוקד, ואין מקור אחר. וכנראה (לא בוודאות) מקורו של הגוש ריאתי, אף שהחולה אינו מעשן ולא עישן מעולם. הגוש יוצר מים בריאה , אך המים נקיים ללא כל גרורות. כמו שכתבתי קודם הסוג הוא אנדו-קרצינומה. רציתי מאד לדעת - מה סיכוייו של החולה? עד כמה סוג זה מגיב לטיפול כימותרפי? האם ישנן תרופות/טיפולים חדישים כלשהם שניתן להשיג לטיפול מעבר למה שניתן בבית החולים? כיצד ניתן להקל על החולה ולצמצם את תופעות הלואי? אשמח לכל עצה ועזרה. תודה!
שלום גאולה עדיין נראה לי על פי התיאור שמדובר בגידול לא נתיח כנראה ממקור הריאה. לפעמים יש גוש במרכז בית החזה שהוא למעשה בלוטות לימפה עם גידול, מבלי שמוצאים את הגידול המקורי בריאה. אם כל מה שיש הוא הגוש הזה ניתן לשקול הקרנה או הקרנה בשילוב כימותרפיה ואז אולי להשיג נסיגה והקלה על הבליעה וגם למנוע או לדחות סימפטומים אחרים. העובדה שאין תאים בנוזל איננה שולטת לחלוטין את הקשר בינו לבין הגידול. לגבי טיפולים חדישים - באופן כללי נראה לי שהדברים הרלוונטים נמצאים בסל התרופות, לפחות ברובם. מה אומר האונקולוג שעבר על כל הבדיקות? בברכה
חיפוש מתקדם
הודעה חשובה
1. אנו שמחים להודיע על פתיחתו של פורום "סרטן ריאה - תמיכה" בו אתם מוזמנים לקחת חלק ולשתף אחד את השני http://www.doctors.co.il/forum-3179
2. פורום "סרטן ריאה" ופורום "סרטן ריאה - תמיכה" מופיעים גם באתר העמותה הישראלית לסרטן ריאה http://www.ilcf.org.il/