אנדוקרצינומה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

01/01/2007 | 00:40 | מאת: גאולה

גילו לקרוב משפחתי אנדוקרצינומה בשער הריאה, בין הוושט לברונכוטיס, ממוקד. הוא בן 76. רציתי מאד לדעת, איזה טיפול הוא הולך לקבל (ניתוח? כימותרפיה?) ומה סכוייו להרפא? ברור לי שהמידע שכרגע בידי הוא מוגבל, אך אשמח לדעת כל סטטיסטיקה כללית או מידע על סוג זה של המחלה. לפי מה שידוע לנו הגוש ממוקד וכנראה לא קטן, כנראה אין גרורות. הגוש לוחץ על הוושט ומקשה מאד באכילה ואפילו בשתיה. אנחנו מאד מודאגים. נשמח לקבל כל אינפורמציה. תודה רבה!

01/01/2007 | 21:02 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום גאולה באופן כללי אם הגוש לוחץ על הושט - מדובר בגידול לא נתיח. האופציות הטיפוליות הן הקרנה ו/או כימותרפיה. ניתן להתחיל עם הקרנה ע"מ להקל על הבליעה או לחילופין להכניס צינור לושט באיזור ההצרות (נקרא סטנט) אשר ישמור על הושט פתוח ויאפשר שיפור בבליעה. ברור שאם הוא לא יקבל הזנה טובה הוא לא יוכל לעמוד באף טיפול. בברכה

02/01/2007 | 01:27 | מאת: גאולה

כעת ידועים לנו פרטים נוספים: הגוש מוגדר גדול וממוקם אכן במדיאסטינום האחורי. הוא לוחץ על הוושט מבחוץ (לא נמצא בתוך הוושט). לפי הבדיקות כרגע הוא ממוקד, ואין מקור אחר. וכנראה (לא בוודאות) מקורו של הגוש ריאתי, אף שהחולה אינו מעשן ולא עישן מעולם. הגוש יוצר מים בריאה , אך המים נקיים ללא כל גרורות. כמו שכתבתי קודם הסוג הוא אנדו-קרצינומה. רציתי מאד לדעת - מה סיכוייו של החולה? עד כמה סוג זה מגיב לטיפול כימותרפי? האם ישנן תרופות/טיפולים חדישים כלשהם שניתן להשיג לטיפול מעבר למה שניתן בבית החולים? כיצד ניתן להקל על החולה ולצמצם את תופעות הלואי? אשמח לכל עצה ועזרה. תודה!

מנהל פורום סרטן ריאה