בירור נוסף בהמשך לשאלותיי

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

05/11/2016 | 11:43 | מאת: ד.

לד"ר גיפס, תודה מקרב לב על המענה. כתבת לי שניתן היה לתת לאבי תרופות שמכוונות ל-RET או ל-BRCA. מדוע אפשרויות אלו לא הועלו בפנינו ונאמר לנו שלמוטציות שלו אין טיפול? מדוע התרופה שפותחה למוטציה KIT לא ניתנה לו?. מהן אברציה ואמפליפיקציה?. רציתי לשאול גם האם הקאה של דם מעוכל מקורה רק במערכת העיכול או שיכולה להגיע גם מהריאות (כפי שרופא אחד אמר לי)?. ניסיתי למצוא על כך חומר גם באנגלית ולא מצאתי דבר על דם מעוכל שנמצא בריאות. אני שוב מתנצלת על ריבוי השאלות, אבל נותרו שאלות רבות ללא מענה ובעיקר אינני מבינה מדוע לא ניתן לנו לנסות את הטיפולים למוטציות הנ"ל במיוחד שטיפולים ביולוגיים מוצעים גם לאנשים בגילו?. אודה לך מאוד באם תוכלי לענות לי על שאלותיי. בברכה ובתודה מראש,

05/11/2016 | 15:39 | מאת: ד.

בקשר לאופדיבו, שאלתי לא היתה לגבי היעילות אלא דווקא לגבי נזק אפשרי במקרים שהתרופה לא ניתנת בזמן המצויין בהוראות המתן אלא בחצי ממנו. אני שואלת כי אני אומרת לעצמי שלא סתם נקבעה הוראה מסויימת למתן תרופה ולמה לעיתים מחליטים לשנות את מסגרת הזמן למתן?. בתודה,

26/11/2016 | 16:43 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רב, לא רצוי לתת סטרואידים ביחד עם טיפול אימונותרפי אבל לפעמים יש צורך לתת את שתי התרופות ביחד וזה מותר. זה לא יוצר נזק או חלילה פוגע בחולה, אלא יכול, תיאורטית, להפחית את יעילות הטיפול האימונותרפי. גם שינוי במשך העירוי לא אמור לגרום נזק משמעותי, בוודאי לא לפטירת החולה. נראה שבמקרה של אביך כנראה הטיפול לא עזר. בברכה

מנהל פורום סרטן ריאה