נגע ריאתי - לחר כריתה סגמנטלית

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

28/10/2016 | 00:31 | מאת: עמית

שלום, בת 30, בעקבות גילוי אקראי של קשרית חשודה בריאה עברתי ניתוח כריתה סגמנטלית, תשובת הפתולוגיה - AAH. הנגע הוצא בשלמות עם שוליים נקיים. רציתי לדעת האם אני נמצאת בסיכון גבוה יותר מהאוכלוסיה הכללית לפתח סרטן ריאה בעתיד? האם גוף שייצר פעם אחת AAH עלול להמשיך ולייצר כאלה גם בהמשך? חשוב לציין שאיני מעשנת ולא עישנתי בעבר ושאין במשפחתי רקע של סרטן ריאה. בנוסף, בתשובת הפתולוגיה צויין שנמצא מוקד של BOOP. מה המשמעות של ממצא זה? תודה מראש

13/11/2016 | 14:52 | מאת: פרופ' גבריאל איזביצקי

שלום עמית לא בדקתי אותך ולא ראיתי בעצמי את התיק: CT ופתולוגיה , ולכן התשובה שלי היא כללית. Atypical adenomatous hyperplasia (AAH) הוא סוג של לזיה "לפני סרטן". קיים אכן סיכון (קטן) שיופעיו לזיות אחרות בעתיד ולכן צריך להיות במעקב. כמו בן אל תתחילי לעשן! כל טוב

מנהל פורום סרטן ריאה