גוש בסימפון בריאה שהתגלה עקב דלקת

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

24/09/2016 | 10:36 | מאת: לירון

ריאות עם דם , לבת של חברה שלי התגלה גוש בסימפון בחלק המרכזי של הריאה הימנית לפני כשנתיים היו לה שיעולים עם דם והרופא לא ייחס לזה חשיבות למרות שראו את זה בצילום לאחר שהחולה הגיע לבית חולים , עשו לה שם בדיקת ברונכו וגילו גוש בקוטר של 2 ס"מ שכמעט חוסם את הסימפון נלקחה דגימה , הבחורה לא עישנה מימייה , מה הסיכויים שזה גוש שפיר , הרופא אמר שמפאת גילה הצעיר 34 והעובדה שלא עישנה אז זה עשוי להיות קרציאוניד , ואם כן מאיזה סוג ? קראתי שהמיקום מאוד משנה הגוש כמעט סגר את הסימפון ויש תמט בחלק התחתון של הריאה הימנית , האם לדעתכם גוש בגודל 2 ס,מ שלח גרורות ?וכמה זמן לוקח עד שמקבלים תשובה

27/09/2016 | 17:09 | מאת: פרופ' גבריאל איזביצקי

ברור שלא ניתן לחוות דעה בלי ליראות את המטופלת והבדיקות השונות (CT ברונכוסקופיה וכו') לכאורה בהתחשב בגילה ובעובדה שהיא לא עישנה אף פעם ייתכן שמדובר בגידול שפיר (אולי אכן קרצינויד). אין דרך אחרת מלהתמין לתשובה הפתולוגית שתגיד באופן מדויק במה מדובר ואז יהיה אפשרי לדבר על טיפול. מאחל לה רפואה שלמה!

מנהל פורום סרטן ריאה