דאגה בעניין CT קשריות סוב-פלאורליות

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

22/09/2016 | 18:24 | מאת: אילן

שלום רב, בעבר עשנתי במשך 25 שנה, קופסא אחת ליום. ב4 שנים האחרונות לא נגעתי בסיגריה אחת והפסקתי לעשן. לאחרונה הלכתי לעשות צילום CT חזה. בתוצאות היה רשום קשריות סוב-פלאורליות בRLL וLLL עד כ0.6 ס''מ לא ספציפיות. האם יש מקום לדאגה?

24/09/2016 | 08:12 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום אילן בעקרון צריך להמשיך לעקוב אחרי הקשריות הללו. יתכן שמדובר בשינויים חסרי חשיבות אבל צריך לחזור על CT כל מספר חודשים ולוודא שאין שינוי בגודלן. אתה צריך להיות במעקב פולמונולוג. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה