Pleurx

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

18/09/2016 | 13:37 | מאת: פשושית 1

כותבת עבור חברתי.בקשה מימני שאפנה בשאלה. אודה לכם על התיחסותכם . חברתי חלתה בסרטן הריאות לפני כעשר שנים.בניתוח הראשון הוצא הגידול.תוך כדי מעקב לאחר מספר שנים התברר שאין מנוס מלהוציא את הריאה בשלמותה עקב גרורות שחזרו. כעת מספר שנים אחרי כריתת הריאה היתה בטיפולים ביולוגיים,שאפשרו לה לנהל אורח חיים כלשהו. לפני כחודש החלה תופעה המכונה Pleurx. מצטברים נוזלים בין קרומי הריאה הבריאה שנותרה .מה שמקשה מאד על הנשימה.לאחר ניקוז ראשוני בו הוציאו ליטר נוזלים התופעה חוזרת על עצמה.כל העת מצטברים נוזלים בין קרומי הריאה שנותרה.הרופאים המטפלים טוענים שזו תופעה המופיעה אצל חולי סרטן ריאתי כתוצאה מחסימה של קרומי הריאה.ראוי לציין שהנוזלים צלולים ללא כל ממצא סרטני. מניקוד של פעמיים בשבוע כעת הוחלט לנקז את הנוזלים על בסיס יומיומי.כמות הנוזלים על בסיס יומיומי היופי בין 150 מיליליטר ל-175. השאלות של חברתי הן: האם תופעה זו תחלוף? אם כן תוך כמה זמן? מניסיון מה ידוע לכם על תופעה זו? האם יש המלצה שונה במצבים אלו? אם כן מהי? בעקבות מצבה היא כעת כבולה לבית ,כל פעולה של הליכה או עלייה במדרגות מכבידה מאד על נשימתה. אודה לכם על התשובות לשאלותיה של חברתי.

24/09/2016 | 08:08 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רב, תפליט פלאורלי הוא מצב שכיח בסרטן ריאה, גם אם אין תאי גידול בבדיקת התפליט, קיים קשר בינו לבין נוכחות הגידול הפעיל. הפלאורקס הוא פתרון טוב, המאפשר ניקוז יומיומי בבית. אין פתרונות טכניים יותר טובים. הדרך להקטין את הפרשת הנוזלים היא רק על ידי שליטה במחלה עצמה, וזה נעשה על ידי הטיפולים האונקולוגים. אם משיגים שליטה - הפרשת התפליט קטנה. למרבה הצער - לא תמיד ניתן להשיג שליטה טובה בגידול. בברכה

מנהל פורום סרטן ריאה