התייעצות בבקשה ...................................

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

26/08/2016 | 13:36 | מאת: שירה

שלום רב. לסבתי היקרה בת 84, בריאה לחלוטין כל חייה אך מעשנת כבדה, נמצא גידול 4 סמ בריאה ממש לאחר שעברה ניתוח כריתת כיליה לאחר שנמצא גידול ראשוני שם. כירורג חזה ביקש פט סיטי ולא ביופסיה משום מה ואמר כי עם כיליה אחת לא ניתן לתת כימו. רציתי לדעת האם כך הדבר באופן מוחלט? האם אין תרופות שניתן לתת עם כיליה אחת??? אנו מחכים כרגע לפט סיטי. אשמח לקבל שם של אונקולוג מצוין שעובד ברמבם או אפילו פרטי. תודה רבה !

28/08/2016 | 06:40 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום שירה, הענין של כימותרפיה עם כליה אחת - איננו מוחלט. העיקר הוא תפקודי הכליה ולא מספר הכליות. כמובן שצריך להיזהר באנשים בגיל זה, אבל אפשר לטפל בהם. אני מציעה להתייעץ לגבי הטיפול עם אונקולוג ולא כירורג חזה, שזה איננו תחום המומחיות שלו. אנחנו איננו ממליצים על רופאים, אך אציין שברמב"ם יש מערך אונקולוגי גדול ובהחלט אפשר להתייעץ שם. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה