סרטן ריאה גרורתי מהיר

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

21/08/2016 | 10:28 | מאת: רון

שלום רב, לפני 3 שבועות, התגלה אצל אחי, סרטן ריאה עם גרורות מרובות בעצמות. מדובר בבחור בן 51 עם הסטוריית עישון בעבר הרחוק. הגילוי נעשה בשל נפיחות בארובת העיין וכאב בכתף. הוא עבר ניתוח ראש ולפני כשבוע שוחרר לביתו. היום הוא אמור להתחיל הקרנות. הבעיה הדחופה היא שמאז הניתוח הוא כמעט ולא אוכל. הוא סובל מבחילות וסלידה מטעמים וריחות. החל מאמש, אם הוא אוכל, אפילו מעט, הוא מקיא. הוא מטופל בסורוקה אך אין כתובת ממשית לפניותנו. האם יתכן שהתופעות נובעות מהכדורים שהוא מקבל (TARGIN, LANTON, DEXAMETHASONE)? סיבות אחרות? הוא נחלש מיום ליום וכבר קשה לו לעמוד על רגליו.

28/08/2016 | 06:35 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רון אי אפשר לענות על שאלתך מבלי לבדוק את החולה. יתכן שמדובר בסימפטומים של הגידול, הניתוח או התרופות. אם אינו אוכל ואינו שותה - אני מציעה לקחת אותו לחדר מיון. אם המצב לא חמור עד כדי כך - להתייעץ בדחיפות עם האונקולוג המטפל, אולי כדאי לשנות את הטיפול או לאשפוז אותו. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה