ערך חריג במרקר

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

11/08/2016 | 20:37 | מאת: נאווה

שלום, אני מעשנת סיגריות הרבה שנים, בת 52, השתחררתי לאחרונה מבית חולים לאחר שמצאו לי קישרית בריאה השמאלית, אמרו לי שיש לי דלקת בריאה ונתנו לי אנטיביוטיקה דוקסילין. עשו לי בדיקת מרקרים ואחת מהתוצאות חורגת מהנורמל, מדובר במרקר cea שיצא 6.5, כאשר הערך התקין הוא בין 0-4. אני מאוחד מודאגת, אודה לכם מאוד אם תחזרו אלי בתשובה בהקדם ואם תוכלו להגיד לי מה עליי לעשות.

14/08/2016 | 01:17 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום נאוה בקרב מעשנים הערך התקין של CEA הוא עד 6 ולעיתים גם גבוה מזה. בנוסף - המרקר אינו בדיקה מאבחנת אלא בדיקה תומכת, כאשר יש בדיקות אחרות המצביעות על ממצאים כלשהם. המרקר אינו ספציפי רק לסרטן. לסיכום - זה לא אומר כלום, אני מציעה לחזור על הבדיקה בעוד חודשיים. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה