סרטן ריאה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

22/07/2016 | 17:04 | מאת: אבי דדון

מדובר בגבר בן 85 שמשתעל כ 3 שבעות נשלח לצילום חזה שהראה הרחבה של המיצר העליון משמאל. לאחר מכן נשלח לצילום סיטי .בצילום נמצאו הממצאים הבאים. באונה עליונה של ריאה שמאלית בסמוך לשער הריאה הודגם תהליך תופס מקום בעל גבולות לובולריים עם חדירה למיצר עוטף את העורק והוריד הריאתי וחודר למערכת הסימפונות. התהליך מערב את הפלאורה המדיאסטינלית וגורם לאיבוד הנפח באונה העליונה של הריאה השמאלית. סביב התהליך הודגמו הצללות בצורת זכוכית מט ועיבוי של הספטות האינרלובולריות הצללה בצורת זכוכית מט נוספת הודגמה בסגמנט העליון של האונה התחתונה בריאה השמאלית. בסגמנט אפיקופוסטריאורי של האונה העליונה השמאלית הודגמה קשרית בקוטר כ 6 מ"מ.הודגמו מספר בלוטות לימפה מוגדלות פרה אאורטלי פרה טרכאלי . ובשערי הריאות דו צדדי הגדולה מהן בגודל 2.2X1.9 ס"מ פרה -טרכאלי משמאל.לא הודגם תפליט פלאורלי. במעבר חזה בטן הודגמו אדרנלים תקינים. בקע היאטלי גדול מכיל חלק מפונדוס הקיבה. בסמוך לאספקט מדיאלי בקוטב עליון של הכליה השמאלית הודגם תהליך היפודנסי מעוגל בקוטר 1.9 מ"מ יכול להתאים לבלוטת לימפה . ממצא ציסטי בקוטר כ 7 מ"מ בכליה הימנית בחלון לעצם ללא ממצא הרסני. בסיכום תהליך תופס מקום באונה עליונה של הריאה השמאלית בסמוך לשער הריאה כמפורט מומלץ בירור היסתופתלוגי. להלן תוצאות הביפסיה ממצא ב lul.בוצעה ברוכנסקופיה.בתשובה. nsclc adenocarcinoma. מופנה להשלמת pet ct. לאחר מכן יוצג ב tumor board. לאן ממשיכים מכאן איזה טיפול אמורים לקבל. והאם ישנה תקווה לחולה. תודה

06/08/2016 | 17:35 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום אבי מדובר בסרטן ריאה בשלב מתקדם. אפשר לעזור לחולה הזה מאחר שיש היום טיפולים חדשים ויעילים אשר מאפשרים , ברוב החולים, שיפור בסימפטומים ואף הארכת תוחלת החיים. אני שמחה שהלכתם כבר ליעוץ והצוות, בישיבת הצוות, יתאים לו את הטיפול הטוב ביותר. בהצלחה

08/08/2016 | 17:03 | מאת: אבי דדון

שלום היום קיבלנו את תשובת ה. .פיט סיטי. ואלו התוצאות לא מודגמת קליטה בפרנכימת הריאה הימנית. מודגמת קליטה פתלוגית של fdg בתהליך היפודנסי באזור ה zone peripheral ב mid gland של הערמונית משמאל עוצמת הקליטה ניכרת לממצא אבחנה מבדלת של אטיולוגיה שאתית או דלקתית ויש מקום להמשך בירור. לא מודגמת קליטה באדרנלים בכבד בטחול ובשלד. לסיכום קליטה פתלוגית של fdg. בגוש שאתי פאראהילרי המתמשך ככל הנראה על פני הפלאורה המדיאסטינלית עד לבית החזה מוקף בשינוים תמטים הגוש פולש ומתאחד עם קשר לימפה במיצר לימפאדנופתיה שאתית בתחנות המיצר כמפורט. קליטה בתהליך היפודנסי בערמונית להמשך בירור אשמח לקבל את הצעתך ותשובתך. השבוע יש לנו פגישה עם האונקולוג . אשמח גם לקבל ממך טיפים לשאלות שאני צריך לשאול את האונקולוג . יום טוב והרבה תודה

מנהל פורום סרטן ריאה