השמנה אחרי כריתת אונה ריאה + 5 בלוטות לימפה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

27/06/2016 | 01:43 | מאת: אני

עברו כמה חודשים טובים אחרי הנתוח, ה Ct נקי כרגע. יש לי רגליים כואבות ונפוחות מאד. אני עושה הליכות, מתיחות, מדרגות ממש כמו לפני הנתוח. שמנתי חזרה איזה 7-8 ק"ג שירדו לי לפני הנתוח . זה לא עוצר, אין לי שליטה. אוכלת סופר בריא אותודבר כמו לפני הנתוח (כבר איזה 25 שנה). זה בגלל הבלוטות לימפה? איך עוצרים את ההשמנה. אוכלת פחות מקודם אבל ממש לא מזיז. לא נראה לי שצריך לאכול פחות.

03/07/2016 | 23:50 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רב השמנה איננה תוצאה של הוצאת בלוטות הלימפה או כל טיפול אחר, פרט לטיפול בסטירואידים (אשר אני מניחה שאינך מקבלת). יתכן שלפני הניתוח ירדת במשקל, זה לפעמים סמפטום של הגידול, וכעת את "מפצה" על זה. אני לא מניחה שזה ימשך לאורך זמן, אם אכן את מקפידה על תזונה בריאה ופעילות גופנית. בהצלחה

05/07/2016 | 16:35 | מאת: פרופ' גבריאל איזביצקי

ההשמנה לכאורה לא קשורה למחלה הריאתית

מנהל פורום סרטן ריאה