חשיפה לאסבסט ואסבסט שבור

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

25/05/2016 | 11:41 | מאת: אני

שלום רב במהלך שירותי הצבאי כ 2.4 מתוכו הייתי במבנה שהגג שלו עשוי מלוחות אסבסט שבחלקו היה שבור,לאחר כשהייה של ככמה שעות כל יום במבנה,ביקשתי לתקופה מסומית פטור ולהיות במבנה מקביל שהוא ללא גג אסבסט לאחר מכן עברתי לבסיס שגם בו לצערי יש גג מלוחות אסבסט. בתום שירותי הצבאי חשבתי שהסיפור נגמר,ועברתי לדירה במרכז תא בה בחדר כביסה שמחובר עם המטבח יש גג אסבסט,במהלך אחד התיקונים שבוצעו בגג באטימה בעל המקצוע שבר את לוח האסבסט בעודי נמצא במטבח לא באופן ישיר מתחת ללוח אלא קרוב אליו,רצתי לחדרי וסגרתי את הדלת. כעת אני מודאג שאולי שאפתי חלקיקי אסבסט (שהבנתי שהם במהלך הזמן יכולים לרום לסרטן הריאות) * האם יש סימפוטים לשאיפת חלקיקי אסבסט או תופעות לוואי כלשהן לאחר מכן? אשמח להסבר על הנושא וכן איזה בדיקה עלי לבצע ואיפה באזור תא,רמת-גן ? ברצוני להיות שקט ובטוח שלא שאפתי חלקיקים ולכן אשמח לדעת איזה בדיקה ואיפה עלי לבצע והאם הבדיקה כרוכה בתשלום? אני מבוטח בקופת מכבי ויש לי ביטוח זהב תודה רבה

30/05/2016 | 11:28 | מאת: פרופ' גבריאל איזביצקי

שלום אין לי דרך לדעת אם שאפת חלקיקי אסבסט או לא. ממליץ לעשות ביקורת שנתית אצל רופא ריאות. הוא יחליט האם יש צורך בצילום חזה ו\או בבדיקות אחרות.

מנהל פורום סרטן ריאה